Αυτό το ιταλικό χωριό προσφέρει δωρεάν διαμονή για το καλοκαίρι

san-giovanni-italia
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά… είναι.

Το San Giovanni στην περιοχή Molise της Νότιας Ιταλίας έχει δει τεράστια μείωση στον πληθυσμό του τα τελευταία χρόνια και με την ελπίδα να προσελκύσει επισκέπτες μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού, προσφέρει κάτι που όλοι ονειρευόμαστε: δωρεάν διαμονή.

Το πρότζεκτ, το οποίο ονομάζεται Regalati il Molise, δηλαδή «κάνε δώρο στον εαυτό σου τη Molise», προσφέρει 40 διαμονές της μίας εβδομάδας σε ένα από τα τρία γραφικά καταλύματα του χωριού, μεταξύ των μηνών Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να δοθεί ξανά το φιλί της ζωής στο χωριό, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει σε ένα κατά τ’ άλλα πανέμορφο σκηνικό με παραδοσιακές πλατείες και αρχαία κτίρια.

 Το μέρος βρίσκεται δύο ώρες μακριά από τη Ρώμη και τη Νάπολη και παρ’ όλο που δεν είναι τουριστικό, έχει κατορθώσει να κερδίσει μια θέση στη λίστα των New York Times με τα «52 μέρη να επισκεφτείτε το 2020». Το 2019, μάλιστα, πρόσφερε 700 ευρώ τον μήνα για τρία χρόνια σε όποιον ήθελε να ζήσει εκεί.

Είναι κοντά τόσο στην Αδριατική ακτή, όσο και στα Απέννινα, αλλά λόγω του ότι οι νέοι κάτοικοί του μετανάστευσαν για εύρεση εργασίας, τώρα μοιάζει έρημο, αν και πανέμορφο.

Μέχρι στιγμής, το πρότζεκτ παρουσιάζει τεράστια επιτυχία και υπάρχουν ήδη εκατοντάδες αιτήσεις από διάφορες χώρες μέσα σε μια ημέρα.