Ταξίδι στα πιο παραμυθένια μέρη του κόσμου

Český-krumlov-tsexiki-dimokratia
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Επειδή πολλοί βλέπουν με σκεπτικισμό τα ταξίδια στο εξωτερικό μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό, ας κάνουμε ένα νοερό ταξίδι σε γραφικές πόλεις και χωριά του πλανήτη που μας περιμένουν όταν θα είμαστε έτοιμοι για την… μεγάλη απόδραση.

Český Krumlov, Τσέχικη Δημοκρατία
Το μέρος κάποτε φιλοξενούσε τις πιο ισχυρές οικογένειες της Βοημίας, ενώ σήμερα παραμένει μια καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη που μοιάζει να έχει μείνει πίσω στον χρόνο, αφήνοντας ένα μαγικό συναίσθημα στον επισκέπτη.

Mittenwald, Γερμανία
Στην αγκαλιά των Βαυαρικών Άλπεων, το Mittenwald της Γερμανίας είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, από τα πιο όμορφα στην περιοχή. Χαρακτηριστικό του είναι τα πολύχρωμα σπίτια του, η φανταχτερή διακόσμησή τους, ενώ φημίζεται για την κατασκευή βιολιών και άλλων έγχορδων μουσικών οργάνων.

Essaouira, Μαρόκο
Με το φρούρια και το προπύργιό της, η Essaouira είναι μια γοητευτική παραλιακή πόλη στο Μαρόκο, που μοιάζει βγαλμένη από σειρά φαντασίας. Ίσως γι’ αυτό κιόλας αποτέλεσε τόπο γυρισμάτων του Game of Thrones, όπου τη γνωρίσαμε ως Astapor. Η Essaouira είναι γνωστή για την καλλιτεχνική της τάση, με μικρά στούντιο και γκαλερί να γεμίζουν τα στενά δρομάκια της, ενώ είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής και στους σέρφερ, οι οποίοι την προτιμούν για τα κύματά της.

Corinaldo, Ιταλία
Η γενέτειρα της καθολικής Αγίας Maria Goretti, το Corinaldo έχει για πολλούς ταξιδιώτες θρησκευτική σημασία. Εκτός, όμως, από ιδιαίτερα μέρη λατρείας και θρησκευτικά μνημεία, η ιταλική αυτή πόλη με τα τείχη έχει και αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, όπως όμορφα σπίτια και ένα εκθαμβωτικό παλιό θέατρο.

Taxco, Μεξικό
Στο Taxco της πολιτείας Guerrero στο Μεξικό υπάρχουν πολλές αγορές με χειροποίητες δημιουργίες και πλακόστρωτα δρομάκια χωρίς πεζοδρόμια για βόλτα, ενώ το μέρος είναι γνωστό ως η «ασημένια πρωτεύουσα του κόσμου». Ο λόγος είναι ότι η πόλη συνδέεται σημαντικά με το ασήμι κι εκεί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ασημένια χειροποίητα κοσμήματα.

Gruyères, Ελβετία
Με το μαγευτικό της κάστρο και τη μοναδική της ατμόσφαιρα, η μεσαιωνική πόλη Gruyères της Ελβετίας είναι γνωστή για το ομώνυμο τυρί, τα γαλακτοκομικά και το φοντύ. Πέραν της γαστρονομίας, όμως, τα σπίτια 15ου και του 17ου αιώνα και η τοποθεσία της στις Άλπεις την καθιστούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, όπου το καλοκαίρι επικρατεί συνωστισμός.

Shirakawa-go, Ιαπωνία
Το χωριό αυτό είναι διάσημο για τις ιαπωνικές gassho-zukuri αγροικίες του που παραμένουν εκεί από το 1800 μέχρι σήμερα.

Colmar, Γαλλία
Το μέρος που ενέπνευσε την κλασική animated Disney ταινία «Η πεντάμορφη και το τέρας» μοιάζει με μαγικό σκηνικό που σίγουρα δεν θα βρείτε στην Ντίσνεϊλαντ.

Potes, Ισπανία
Περικυκλωμένο από ρέματα και μεγαλόπρεπα βουνά, το ισπανικό χωριό Potes δεν είναι απλώς όμορφο, αλλά ιδανικός προορισμός για πεζοπορία, ποδήλατο και άλλες περιπέτειες, χάρη στο εκθαμβωτικό, φυσικό σκηνικό του.

Hallstatt, Αυστρία
Μια μικρή πόλη με λίμνη κοντά στο Σάλτσμπουργκ, το Hallstatt αναφέρεται συχνά σε δημοσιεύματα ως η πιο όμορφη πόλη πλάι σε λίμνη στον κόσμο. Είναι αρκετά μικρή σε μέγεθος, βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Νταχστάιν και την ομώνυμη λίμνη, ενώ η περιοχή Hallstatt-Dachstein Salzkammergut έχει προστεθεί στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, με βάση το φυσικό της τοπίο και το προϊστορικό αλατωρυχείο.