Πού θα πάμε για μπάνιο αυτό το σαββατοκύριακο;

paralia-thalassa-kalokairi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Η ερώτηση του σαββατοκύριακου που προβληματίζει όλες τις αθηναϊκές παρέες, βρίσκει την απάντησή της παρακάτω.

Σκαλάκια Αλθέας, Αγία Μαρίνα
Στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών–Σουνίου παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στον μικρό χώρο πάρκινγκ πάνω από την παραλία, κατεβείτε τα σκαλάκια και στρώστε την ψάθα σας σε μια από τις πιο συμπαθητικές παραλίες της Αττικής, με κρυστάλλινα νερά και όμορφο τοπίο. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, γι’ αυτό φροντίστε να φτάσετε με προμήθειες και να πιάσετε θέση από νωρίς, καθώς είναι μικρή και τα Σαββατοκύριακα γεμίζει κόσμο.

Ψάθα, Κορινθιακός Κόλπος
Βγαίνοντας παραέξω, προς Κόρινθο μεριά, η Ψάθα σας περιμένει στα δυτικά του κέντρου της Αθήνας, 60 χιλιόμετρα μακριά, για να σας υποδεχτεί σε μια μεγάλη, βοτσαλωτή παραλία. Μπορεί να μην είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά κατά μήκος της θα βρείτε καφέ, ταβερνάκια κ.ο.κ. για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα ή να καθίσετε για φαγητό μετά το μπάνιο.

Νέα Στύρα, Εύβοια
Αν θέλετε το μπάνιο σας να μοιάζει με πραγματική απόδραση, κατευθυνθείτε οδικώς προς το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας Γραμματικού Αττικής για να πάρετε το φέρι και να περάσετε απέναντι στα Νέα Στύρα της Εύβοιας. Μπορείτε να πάτε και οδικώς όλη τη διαδρομή, αλλά η πιο σύντομη επιλογή είναι με το φέρι, αν θέλετε να κερδίσετε χρόνο. Θα σας προτείναμε να μην παραμείνετε στην παραλία των Νέων Στύρων, αλλά να ανακαλύψετε κοντινές παραλίες, όπως το Αρμυρίκι που βρίσκεται στα 20 λεπτά μακριά, τη Δήλησο στα 10 λεπτά κ.ά.

Λουτράκι, Κόρινθος
Μια εύκολη και εγγυημένη λύση, 1 ώρα μακριά από την Αθήνα παραμένει πάντα το Λουτράκι, περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά. Εκεί, μπορείτε να στρώσετε την ψάθα σας εκτός από την παραλία του Λουτρακίου, στη λίμνη της Βουλιαγμένης ή στη «μυστική» παραλία κάτω από τα ερείπια του ναού της Ήρας με τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά, αρκεί να μην έχει γίνει επιδρομή από… τσούχτρες. Κι αν έχετε μάσκα θαλάσσης, πάρτε την μαζί οπωσδήποτε, για να ανακαλύψετε ερείπια που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας.

Χαμολιά, Βραυρώνα
Μετρήστε 39 χιλιόμετρα από Αθήνα, βορειοανατολικά από το Πόρτο Ράφτη, προς τη Βραυρώνα-Χαμολιά, στο δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με τη Λούτσα κι εκεί θα βρείτε στα αριστερά σας την κεντρική παραλία της Χαμολιάς, που πάντα φιλοξενεί αρκετό κόσμο. Αν θέλετε περισσότερη ησυχία και λιγότερα κουβαδάκια, συνεχίστε και ανακαλύψτε στα αριστερά σας περάσματα για άλλες μικρότερες παραλίες, που είναι και περισσότερο προφυλαγμένες από βοριάδες.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]