Δροσιζόμαστε με 5 μακροβούτια στην Εύβοια

xiliadou-euboia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Αυτό το καυτό σαββατοκύριακο του Ιουλίου είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε την Εύβοια, με 5 μακροβούτια που θα μας δροσίσουν και θα μας αναζωογονήσουν.

Χιλιαδού, Κεντρική Εύβοια
Ίσως μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Εύβοιας, που λατρεύουν οι φίλοι του ελεύθερου κάμπινγκ, αλλά και οι γυμνιστές, οι οποίο προτιμούν το βόρειο άκρο της παραλίας. Η παραλία έχει βόρειο προσανατολισμό με θέα το Αιγαίο, που σημαίνει ότι συχνά θα την πετύχετε με αέρα. Ωστόσο, η όμορφη παραλία της με άμμο και βότσαλα, τα βράχια μέσα και έξω στη θάλασσα, που μοιάζουν σαν να τη χωρίζουν σε μικρότερες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της, θα σας αποζημιώσουν. Κι αν πεινάσετε, πάνω από την παραλία θα βρείτε ταβέρνες και καντίνα για να τσιμπήσετε κάτι ελαφρύ ή πιο… βαρύ, αναλόγως τις ορέξεις.

Άγιος Δημήτριος, Νότια Εύβοια
Ίσως την έχετε ακούσει και ως Σχινοδαύλεια, το σίγουρο είναι όμως ότι είναι από τις πιο όμορφες παραλίες της Νότιας Εύβοιας, ειδικά για τους ελεύθερους κατασκηνωτές. Βρίσκεται μόλις λίγα χιλιομετρα από το Μαρμάρι και αποτελεί μια από τις παραλίες που μας κάνει να… κοπιάσουμε λίγο μέχρι να φτάσουμε. Πρέπει, λοιπόν, να διασχίσετε ένα χωματόδρομο περίπου 2 χιλιομέτρων αλλά και ένα μικρό ποταμάκι. Μόλις φτάσετε, όμως, θα αποζημιωθείτε με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη χοντρή άμμο που γίνεται μικρό λευκό βοτσαλάκι όσο πλησιάζετε στην παραλία. Προσοχή στη θάλασσα που βαθαίνει γρήγορα, αλλά εγγυάται απολαυστικό, ξεκούραστο μπάνιο.

Αρμυρίχι, Μεσοχώρια
Στον μικρό αυτό κόλπο με τη χοντρή άμμο, τα μικρά πετραδάκια και τα κρυστάλλινα μπλε νερά, 2,5 ώρες από την Αθήνα, το σίγουρο είναι ότι θα χαλαρώσετε με θέα το Αιγαίο και θα νιώσετε τι εστί καλοκαίρι. Η ελεύθερη κατασκήνωση δεν λείπει κι εδώ, ενώ κοντά βρίσκεται και ταβερνάκι με νοστιμιές που θυμίζουν… γιαγιά, για μετά το μπάνιο.

Κορασίδα, Άγιοι Απόστολοι Πετριές
Κατευθυνθείτε προς το Αλιβέρι και μόλις φτάσετε σε ένα χωριουδάκι που λέγεται Νεοχώρι, στρίψτε δεξιά προς Κάλαμο και Αχλαδερή. Σε δύο χιλιόμετρα περίπου, στα αριστερά, θα αρχίσετε να κατεβαίνετε προς την παραλία της Κορασίδας, η οποία θα σας μαγέψει με το λευκό της βότσαλο και τα κρυστάλλινα νερά, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα σε μια εικόνα. Ο μικρός λόφος που εισχωρεί στη θάλασσα σχηματίζει δυο μικρούς κόλπους με άσπρη άμμο που κάνουν το τοπίο ακόμη πιο ιδιαίτερο, ενώ η φύση σε συνδυασμό με τα νερά υπόσχεται να σας χαλαρώσει.

Μουρτερή, Κύμη
Πολύ κοντά στην Κύμη, η Μουρτερή είναι γι’ αυτούς που αγαπούν τις τεράστιες παραλίες, που θυμίζουν εξωτερικό. Φτάνει τα 4 χιλιόμετρα μήκος με άμμο και βότσαλα και αν σας αρέσουν τα κύματα και τα θαλάσσια σπορ, θα τη λατρέψετε. Κατά μήκος της θα βρείτε καφετέριες και ταβερνάκια για να τσιμπήσετε κάτι με θέα το Αιγαίο, ενώ αν θελήσετε, μπορείτε να μείνετε και στον ομώνυμο οικισμό σε ενοικιαζόμενα δωμάτια δίπλα στην παραλία, σε καλές τιμές.