Αυτά τα ξέρατε για την Disneyland;

disneyland-paris
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Το αγαπημένο θεματικό πάρκο έχει μερικά… μυστικά που αφορούν τα αξιοθέατά του, που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Όπως τα παρακάτω.

Η μεγαλύτερη βόλτα στην Disneyland είναι στο It’s A Small World, η οποία διαρκεία 15 λεπτά και είναι όλη σε εσωτερικό χώρο.

Το Great Moments with Mr. Lincoln, η γνωστή παράσταση με την audio-animatronic παρουσία του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν, σχεδιάστηκε αρχικά για το World Fair της Νέας Υόρκης, όπου χώρες από όλο τον κόσμο μπορούσαν να παρουσιάσουν τα τελευταία τους επιτεύγματα στις επιστήμες, τον πολιτισμό και τη βιομηχανία. Ο audio-animatronic Αβραάμ Λίνκολν ήταν ένα από τα πιο προχωρημένα δημιουργήματα της εποχής και προσωπικός αγαπημένος του Walt Disney.

pinterest
Το Incredicoaster είναι ταυτόχρονα το μεγαλύτερο και γρηγορότερο roller coaster στο Disney California Adventure Park, στην προβλήτα Pixar. Πιάνει, μάλιστα, σχεδόν τα 90 χιλιόμετρα/ώρα.  

Ο Walt Dinsey ήθελε αληθινά ζώα στο αφρικανικό κομμάτι του Jungle Cruise. Στην έρευνα, όμως, για το πώς θα μπορούσαν να ενσωματωθούν τα αληθινά ζώα, αποφασίστηκε ότι θα ήταν απρόβλεπτα κι έτσι δημιουργήθηκαν animatronic ζώα για το αξιοθέατο.

Οι Πειρατές Της Καραϊβικής ήταν η τελευταία διαδρομή που πρόλαβε να επιβλέψει ο Walt Disney, πριν πεθάνει το 1966. Η διαδρομή άνοιξε στις 18 Μαρτίου 1967 και το 2006 πέρασε από μεγάλη ανακαίνιση, προκειμένου να έρθει στα μέτρα του 21ου αιώνα.