Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για νεόνυμφους;

zeugari-praga
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Νέα έρευνα της βρετανικής εταιρείας Purely Diamonds μας αποκαλύπτει τις πόλεις που είναι καλύτερα να στήσουμε το σπιτικό μας με το έτερον ήμισυ.

Ξεκινώντας από μια λίστα με τις 34 πόλεις που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες, η βρετανική Purely Diamonds έλαβε υπ’ όψιν της διάφορους παράγοντες με σκοπό να καταλήξει στις πόλεις που είναι ιδανικές για νεόνυμφα ζευγάρια που ξεκινούν την κοινή τους ζωή.

Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο είναι ο μέσος όρος ενοικίου, η ασφάλεια, το κλίμα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι παροχές (όπως π.χ. internet), η μετακίνηση, τα είδη πρώτης ανάγκης, το πράσινο, ο πολιτισμός και οι ευκαιρίες για δουλειά.

Στην κορυφή της λίστας ως καλύτερος προορισμός για νεόνυμφους βρέθηκε η Πράγα, λόγω κυρίως των πράσινων χώρων της και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, ενώ την κορυφαία τετράδα συμπληρώνουν μόνο ευρωπαϊκές πόλεις, με την Αθήνα να είναι δεύτερη στη λίστα, τη Βενετία τρίτη και τη Ρώμη τέταρτη. 

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η πόλη Τσεννάι στον Κόλπο της Βεγγάλης στην ανατολική Ινδία, ενώ έπειτα η δεκάδα συμπληρώνεται με το Δελχί, την Κουάλα Λουμπούρ, το Ταϊπέι, τη Βιέννη και τη Βαρκελώνη.

Από τις 34 πόλεις, το Τόκιο βρίσκεται στην τελευταία θέση, με την Σανγκάη στην 33η, το Guangzhou στο Χονγκ Κονγκ και την Οσάκα στην 31η. Το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη επίσης δεν τα πήγαν πολύ καλά, στην 28η και 29η θέση αντίστοιχα. Σύμφωνα με την έρευνα, το Τόκιο είναι μεν ιδανική πόλη για να βρει κάποιος δουλειά και να έχει καλό μισθό, ωστόσο τα υψηλά ενοίκια, οι λίγοι χώροι πράσινου και οι ακριβές μετακινήσεις το έστειλαν στην τελευταία θέση της λίστας.