Τι συμβαίνει με τις γόνδολες της Βενετίας;

benetia-gondola
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο μέγιστος αριθμός επιβατών στις γόνδολες μειώνεται, αλλά… δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Ο νέος κορωνοϊός έχει φέρει πολλούς περιορισμούς στην καθημερινότητά μας και στον τουρισμό. Όσον αφορά τη μείωση των επιβατών στις γόνδολες της Βενετίας, όμως, δεν εμπλέκεται, καθώς ο βασικός λόγος που ο αριθμός μειώθηκε είναι το… βάρος.

Τι συνέβη ακριβώς; Η Venice Gondola Association ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο μέγιστος αριθμός επιβατών σε μια κλασική ξενάγηση με γόνδολα στα στενά κανάλια της πόλης θα είναι πλέον 5 αντί για 6 άτομα, λόγω της… αύξησης του μέσου βάρους των τουριστών. Το ίδιο συμβαίνει και στις διαδρομές ταξί με τις μεγαλύτερες γόνδολες da parada στο Grand Canal, όπου οι επιβάτες μειώνονται από 14 σε 12.

Ο πρόεδρος της Venice Gondola Association αναφέρει συγκεκριμένα ότι τα τελευταία 10 χρόνια οι τουρίστες ζυγίζουν περισσότερο και προτίμησαν αντί να ζυγίζουν σε κάθε διαδρομή τον κόσμο, να μειώσουν τον αριθμό των επιβατών.

Τέτοιοι περιορισμοί, βέβαια, δεν είναι κάτι νέο, ενώ έχουν συμβεί και στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι πριν δυο χρόνια στη Σαντορίνη απαγορεύτηκε σε υπέρβαρους τουρίστες να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια, με τα 100 κιλά να είναι το ανώτατο όριο του φορτίου που μπορούν να μεταφέρουν τα συμπαθή τετράποδα.