Διακοπές για ρομαντικούς σε 4 ελληνικά νησιά

milos-thalassa-paralia
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Ζείτε τον έρωτά σας και δεν σας αγγίζει τίποτα; Τότε στα παρακάτω νησιά, θα τον απογειώσετε.

Μήλος, με το αλάτι όλη την ημέρα
Η Μήλος έχει τη φήμη του «ζευγαρόνησου» εδώ και πολλά χρόνια, με ατού της τις παραλίες, πάνω από 70 στον αριθμό, ενώ έχει μπει στη λίστα και με τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, σύμφωνα με το CNN travel. Αν μη τι άλλο, στην ηφαιστειακή Μήλο θα απολαύσετε βουτιές σε πολλές, διαφορετικές και μοναδικές παραλίες, όπως το Σαρακήνικο που μοιάζει με… απόβαση στη Σελήνη, το Τσιγκράδο που θα κατεβείτε σαν τον Ταρζάν, τον Παπαφράγκα με τα στενά του, το Κλέφτικο, τη Φυριπλάκα και πολλές ακόμη. Κάτι που ίσως να μην γνωρίζατε για το νησί είναι ότι δεν δημιουργήθηκε με μια έκρηξη σαν τη Σαντορίνη, αλλά με διαδοχικές υποβρύχιες ηφαιστειακές εκρήξεις πριν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Σαντορίνη, με Ασύρτικο και ηλιοβασιλέματα
Όταν τουρίστες από την Κίνα έρχονται μέχρι την Σαντορίνη για να παντρευτούν με φόντο το ηλιοβασίλεμα, καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται να βρίσκεστε μόλις 30 λεπτά μακριά με το αεροπλάνο (ή 9 ώρες με το καράβι) και να μην περάσετε έστω ένα Σαββατοκύριακο εκεί με το έτερον ήμισυ. Το ηλιοβασίλεμα είναι απίστευτο είτε βρίσκεστε στην Οία, είτε στα Φηρά και μπορείτε να το απολαύσετε με λίγο ντόπιο Ασύρτικο, μετά το μπάνιο σας στην Κόκκινη, τη Μαύρη ή οποιαδήποτε άλλη παραλία του νησιού.

Αστυπάλαια, στην πανέμορφη Χώρα
Η Αστυπάλαια, από την άλλη, μαγεύει με την προσεγμένη και κατάλευκη Χώρα της, η οποία δεσπόζει από ψηλά από διάφορα σημεία του νησιού και σίγουρα θα σας τονώσει τον ρομαντισμό ένας περίπατος στα στενά της. Στην κορυφή της βρίσκεται και το κάστρο, ενώ συνολικά αποτελεί μια μίξη στοιχείων από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον. Οι καλύτερες επιλογές για μπάνιο που μπορείτε να κάνετε είναι με το καραβάκι, το οποίο μόλις σας πάει στα τιρκουάζ νερά στο νησάκι Κουνούπα, θα χάσετε το μυαλό σας!  

Κύθηρα, για ρομάντζο σε καταρράκτες
Το outsider των Επτανήσων, μακριά από τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος, προσφέρεται σίγουρα για ρομαντικές περιπέτειες, καθώς τα έχει όλα: καταρράκτες, άγριες παραλίες, τιρκουάζ νερά, θαλάσσιες εκδρομές, νόστιμο φαγητό, μέχρι και δικό του λουλούδι, το Sempre Viva που φυτρώνει μόνο εκεί και ζει για πάντα –πόσο ρομαντικό. Η Χώρα των Κυθήρων είναι πραγματικά πανέμορφη για να την περπατήσετε και να χαλαρώσετε για καφέ, ποτό, φαγητό ή γλυκό, ενώ από κει μπορείτε να επισκεφτείτε και το Κάστρο των Κυθήρων που χτίστηκε από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα. Από τον γραφικό Μυλοπόταμο θα περάσετε για να ζήσετε τον έρωτά σας στους καταρράκτες κι αν έχετε όρεξη για περπάτημα, προχωρήστε και πέρα από τον καταρράκτη της Νεράιδας για να βρείτε τους νερόμυλους, τους επόμενους πιο απόμερους καταρράκτες και να δροσιστείτε στα παγωμένα νερά που κυλούν ανάμεσα στα πλατάνια. Must στάση πρέπει να κάνετε και στον Αυλέμονα, ένα ήσυχο γραφικό λιμανάκι με περιποιημένα μαγαζιά για φαγητό και καφέ ή γλυκό, που σίγουρα θα σας τονώσει την ερωτική διάθεση. Bonus tip: Σύμφωνα με την εκδοχή του Ησίοδου, η θεά του Έρωτα, η Αφροδίτη, γεννήθηκε στα ανοιχτά των Κυθήρων από τον αφρό που δημιούργησαν τα γεννητικά όργανα του Ουρανού. Τυχαίο;  

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]