Οι εκπληκτικές μαρμάρινες σπηλιές της Χιλής

marmarines-spilies-xili
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στην καρδιά της Παταγονίας, οι σπηλιές αυτές κόβουν την ανάσα.

Πρόκειται για έναν από τους πιο απομονωμένους θησαυρούς αυτού του πλανήτη, που όσοι τον έχουν δει από κοντά, μιλούν για ανεπανάληπτη εμπειρία. Οι Μαρμάρινες Σπηλιές (Capillas de Mármol) είναι μια σειρά από ιδιόμορφες σπηλιές στα σύνορα της Αργεντινής με τη Χιλή, στην καρδιά της Παταγονίας, οι οποίες δημιουργούν ένα απίστευτο φυσικό θέαμα για τον επισκέπτη.

Οι τρεις κύριες σπηλιές είναι η La Capilla, η El Catedral και η La Cueva κι έχουν ένα εντυπωσιακό μπλε χρώμα, με διάφορες αποχρώσεις πράσινου και κίτρινου, που σε συνδυασμό με τους σχηματισμούς τους οδηγούν σε ένα θέαμα που μοιάζει ψεύτικο, παρ’ όλο που είναι 100% φυσικό.

Τα ιδιαίτερα αυτά σπήλαια βρίσκονται στη λίμνη Carrera με φόντο την οροσειρά των Άνδεων, τη μεγαλύτερη λίμνη της Χιλής, η οποία οφείλει το ξεχωριστό της μπλε χρώμα στα μικροσωματίδια που προέρχονται από τον πάγο των παγετώνων και αιωρούνται στο νερό διαθλώντας το μπλε φως της ηλιακής ακτινοβολίας.

Να σημειώσουμε ότι το νερό είναι εξαιρετικά παγωμένο και το κολύμπι στη λίμνη μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο γι’ αυτό και δεν πραγματοποιείται. Μπορεί, όμως, κάποιος να ξεναγηθεί στην περιοχή με καραβάκι σε μια περιπέτεια που διαρκεί περίπου 2 ώρες.