Αυτά είναι τα τρία σημεία που δεν πρέπει να αγγίζετε σε ένα ξενοδοχείο

ksenodoxeio-domatio
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε οδηγίες για να μείνουμε ασφαλείς στα ξενοδοχεία, εφιστώντας την προσοχή μας σε τρία πράγματα που δεν πρέπει να ακουμπάμε.

ΑΤΜ
Αν και δεν βρίσκονται μόνο σε ξενοδοχεία, αλλά παντού και μας είναι απαραίτητα σε ένα ταξίδι, προσπαθήστε να μην τα χρησιμοποιείτε συχνά, επιλέγοντας τις ανέπαφες και ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπου αυτό είναι δυνατό. Αν, ωστόσο, χρειαστείτε μετρητά, φροντίστε να φορέσετε γάντια κατά τη χρήση του ATM ή να πλύνετε στη συνέχεια σχολαστικά τα χέρια σας.

Αυτόματοι πωλητές
Η μεταμεσονύχτια λιγούρα που μπορεί να σας στείλει στο πλησιέστερο αυτόματο μηχάνημα για μια σοκολάτα ή άλλο γλύκισμα, μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο όσον αφορά τον νέο κορωνοϊό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μηχανήματα αυτά αποτελούν πιθανή πηγή διασποράς του ιού, αφού χρησιμοποιούνται καθημερινά από δεκάδες χέρια και ο ασφαλέστερος τρόπος να τα χρησιμοποιήσετε, αν δεν υπάρχει άλλη λύση, είναι με γάντια, ή να καθαρίσετε την επιφάνειά τους με απολυμαντικό μαντηλάκι.

Τηλε-κοντρόλ
Γνωρίζαμε πάντα ότι τα κοντρόλ της τηλεόρασης και του κλιματιστικού είναι από τα πιο βρόμικα αντικείμενα του δωματίου, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από όλους τους ενοίκους. Σύμφωνα με έρευνα του 2012, μάλιστα, από την American Society for Microbiology, τα αντικείμενα αυτά είναι αυτά που βρέθηκαν πιο συχνά μολυσμένα σε δωμάτια ξενοδοχείων. Γι’ αυτό, φροντίστε να τα απολυμάνετε με ειδικό μαντηλάκι πριν τα χρησιμοποιήσετε ή να τα τοποθετήσετε σε πλαστικό σακουλάκι για το διάστημα που θα διαμείνετε στο ξενοδοχείο.