Ταξίδι στα πιο όμορφα νησιά του κόσμου

moorea-galliki-polunisia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μετά τις διακοπές στα ελληνικά νησιά, συνεχίζουμε νοερά σε διεθνή ύδατα.

Mo’orea, Γαλλική Πολυνησία
H Mo’orea είναι ένα ρομαντικό, απομακρυσμένο νησί στον νότιο Ειρηνικό, ένα από τα λιγότερο γνωστά στη Γαλλική Πολυνησία και με λίγο πιο εύκολη στην πρόσβαση από τα διάσημα Μπόρα-Μπόρα. Εκεί μπορεί κανείς να ζήσει από κοντά την τροπική κουλτούρα, να κολυμπήσει σε λαμπερά τιρκουάζ νερά με κοραλλιογενείς υφάλους, να κάνει ποδηλατάδα στην 60 χιλιομέτρων ακτογραμμή και πεζοπορία στα πανέμορφα ηφαιστειογενή βουνά και τα τροπικά δάση ή να παρατηρήσει τις φάλαινες. Το νησί είναι ιδανικό για ταξίδι του μέλιτος, με μπάνγκαλοους πάνω στο νερό και πολυτελή ξενοδοχεία που υπόσχονται να… κακομάθουν τους επισκέπτες τους.

Τζαμάικα, Καραϊβική
Πλούσια δάση, καταρράκτες, τροπικό κλίμα, χαλαρότητα και μπόλικη ρέγκε είναι όλα τα απαραίτητα συστατικά για την συνταγή της Τζαμάικα, ενός από τα πιο όμορφα νησιά της Καραϊβικής που λατρέψαμε όλοι τη δεκαετία του ’80 μέσα από την ταινία Cocktail με τον Τομ Κρουζ. Από τα αγαπημένα σημεία των περισσοτέρων είναι το Negril Town με τις παραλίες με τη λευκή άμμο, τους ρηχούς κόλπους και τα ήρεμα, τιρκουάζ νερά. Εκεί υπάρχουν εκπληκτικά μπαρ και εστιατόρια, ενώ το βράδυ το ηλιοβασίλεμα και οι συναυλίες ρέγκε κλέβουν την παράσταση. Κι όσο για κοκτέιλ, το Floyd’s Pelican Bar είναι ό,τι πιο ιδιαίτερο έχει να προσφέρει το νησί, αφού βρίσκεται στη μέση της θάλασσας.

Viti Levu, Φίτζι, Νότιος Ειρηνικός
Τα Φίτζι είναι πάνω από 300 νησιά, χωρισμένα σε 9 ομάδες, στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία μπορεί κανείς να επισκεφτεί όλο το χρόνο, καθώς η θερμοκρασία τους παραμένει κοντά στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι θαλάσσιες δραστηριότητες δεν λείπουν, με τις καταδύσεις και το snorkeling να είναι πολύ δημοφιλή κάθε εποχή, αν και όσοι κάνουν scuba diving προτιμούν την περίοδο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο για καλύτερη ορατότητα στους κοραλλιογενείς υφάλους. Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό νησί είναι το Viti Levu, που είναι και το πιο ανεπτυγμένο οικονομικά, αλλά με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά για να ανακαλύψετε.

Κάπρι, Ιταλία
Στα ανοιχτά της Νάπολι, λιγότερο από μια ώρα μακριά, το Κάπρι είναι ένα ειδυλλιακό νησί που συνιστά αναπόφευκτη στάση, για όσους βρεθούν στην περιοχή. Το πιο διάσημο αξιοθέατο του νησιού είναι αδιαμφισβήτητα η Μπλε Σπηλιά, μια μαγική σπηλιά όπου πράγματι η θάλασσα έχει ένα λαμπερό μπλε ηλεκτρίκ χρώμα. Κι όσοι αγαπούν την ιστορία, θα ενθουσιαστούν με τα ερείπια της αυτοκρατορικής ρωμαϊκής Villa Jovis, όπου ζούσε ο αυτοκράτορας Τιβέριος.

Ko Phi Phi, Ταϊλάνδη
Στη θάλασσα Ανταμάν, στον Ινδικό Ωκεανό, το Ko Phi Phi αρχιπέλαγος στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Νότιας Ταϊλάνδης είναι ο τέλειος προορισμός για όσους αγαπούν τη φύση, καθώς συνδυάζει ζούγκλα και βραχώδη τοπία. Τα δυο βασικά νησιά του συμπλέγματος είναι το Ko Phi Phi Don και το Ko Phi Phi Leh, όπου μπορεί κάποιος να κάνει το πιο ενδιαφέρον trekking της ζωής του ανάμεσα σε μαϊμούδες, φίδια και άγρια πουλιά.

Palawan, Φιλιππίνες
Έχει ανακηρυχτεί επίσημα στο παρελθόν ως το ομορφότερο νησί του κόσμου, σύμφωνα με τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού site Condé Nast Traveler και είναι το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, με μαγευτικό, εξωτικό τοπίο. Εκεί βρίσκεται ο υπόγειος ποταμός Puerto Princesa, ο οποίος αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και είναι ένα από τα 7 θαύματα της Φύσης. Με μήκος περίπου 8 χιλιόμετρα, ο Puerto Princesa είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υπόγειος ποταμός στον κόσμο και ο μεγαλύτερος της Ασίας. Αυτοί που γνωρίζουν καλά το νησί Palawan είναι συνήθως όσοι ασχολούνται με το snorkeling και τις καταδύσεις, λόγω του Θαλάσσιου Πάρκου Tubbataha Reef που επίσης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και είναι ιδανικό για υποβρύχιες περιπέτειες.