Τέσσερα υπέροχα μέρη για glamping στην Ελλάδα

glamping
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το κάμπινγκ δεν είναι για όλους. Είναι δύσκολο, θέλει εξοπλισμό, ανοχή στη ζέστη, στη φασαρία… Το glamping, όμως;

Η πιο εξευγενισμένη μορφή του κάμπινγκ, το glamping μπορεί να είναι από μια άνετη, ξεχωριστή διαμονή στη φύση, μέχρι διαμονή πολυτέλειας όπως δεν την έχετε ξαναζήσει. Αν σας εξιτάρει η ιδέα να το δοκιμάσετε, οι παρακάτω επιλογές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας θα σας ενθουσιάσουν.

NISI Πολυχώρος, Ράχες Φθιώτιδας
Αν το όνειρό σας όταν ήσασταν μικροί ήταν να πάτε στο στρουμφοχωριό, το NISI είναι ό,τι πιο κοντινό θα βρείτε. Στον όμορφο χώρο του, όπου διοργανώνονται πολλές δραστηριότητες, από γιόγκα μέχρι γευσιγνωσίες, αλλά και περιβαλλοντικές δράσεις, θα βρείτε έτοιμες, στημένες σκηνές από πανί σε διάφορα μεγέθη (mini, large, λουξ), με τις μεγάλες να καλύπτουν το ύψος σας σε όρθια στάση, με παροχή ρεύματος και κανονικά κρεβάτια, από 45 ευρώ τη βραδιά αναλόγως το μέγεθος. Κάποιες διαθέτουν τραπεζάκι-κορμό δέντρου και ξύλινες ξαπλώστρες ή καρέκλες στον εξωτερικό τους χώρο, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαμονής και σε σπίτι από cob, αλλά και σε ξύλινο δεντρόσπιτο. Οι τουαλέτες και τα μπάνια είναι απολύτως καθαρά και στις εκτάσεις με γρασίδι του χώρου, μπορείτε να χαλαρώσετε, να πιείτε τον καφέ σας, ενώ διοργανώνονται και βραδιές θερινού σινεμά. Δείτε την εμπειρία μας στο NISI εδώ

Bubble Suites, Νέα Μουδανιά Χαλκιδική
Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να ζούμε μέσα σε φούσκα; Οι Bubble Suites σε απόσταση 800 μέτρων από την Παραλία Νέων Μουδανιών ήρθαν να μας αποδείξουν ότι γίνεται, προσφέροντας διαμονή όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει ποτέ, δίνοντας σίγουρα μια διαφορετική έννοια στην αίσθηση του κάμπινγκ. Οι πολυτελείς αυτές φούσκες, από 100 ευρώ τη βραδιά προσφέρουν κήπο και βεράντα, έχουν κλιματισμό και δωρεάν wi-fi, ενώ καθημερινά σερβίρεται à la carte πρωινό και υπάρχει και χώρος για υδρομασάζ.

Lappa Nature Lodge, Αργυρούπολη, Κρήτη

Στο Lappa Nature Lodge στην Αργυρούπολη του δήμου Ρεθύμνης της Κρήτης σας περιμένει μια πολύ ιδιαίτερη σκηνή πολλών ατόμων, με κήπο, εξωτερική πισίνα και θέα στην πισίνα, με καθιστικό και κουζίνα με ψυγείο και μαγειρικές εστίες, ενώ διαθέτει και μπάρμπεκιου, αν θέλετε να μείνετε εντός, χωρίς πολλές μετακινήσεις και έξοδα. Βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τα Λουτρά και 24 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο και με έξτρα χρέωση προσφέρει διάφορες δραστηριότητες, από ιππασία, μέχρι θεματικά δείπνα και περιηγήσεις.

Drolma Ling Camping, Θεολόγος, Ρόδος
Στον Θεολόγο της Ρόδου, σε μια πανέμορφη τοποθεσία δίπλα από ένα μικρό δάσος και 500 μέτρα από το κέντρο, το Drolma Ling Camping είναι ιδανικό για ησυχαστήριο. Εκεί, εκτός του ότι μπορεί να κάνει κάποιος κάμπινγκ με τη συμβατική σκηνή, υπάρχει δυνατότητα διαμονής σε cottage room, στο forest house μέσα στο δάσος ή σε ξύλινο καλυβάκι μέσα στη φύση με όλες τις ανέσεις. Στους δημόσιους χώρους υπάρχει Wi-Fi, ενώ οργανώνονται συχνά και μαθήματα γιόγκα, μασάζ και αρωματοθεραπεία στις εγκαταστάσεις του. Η παραλία του Θεολόγου, όπου πολλοί κάνουν kite surfing και wind surfing βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά.