Σέριφος: αναπολούμε τα καλύτερα του φετινού καλοκαιριού

serifos
ΤΡΙΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Σε ένα από τα πιο περίεργα καλοκαίρια της ζωής μας, επιλέξαμε τη Σέριφο ως προορισμό, με την ελπίδα να καταφέρουμε να περάσουμε ήρεμες διακοπές και να παραμείνουμε ασφαλείς σχετικά κοντά στην Αθήνα. Αν και είχαν πολλοί την ίδια ιδέα με εμάς και το νησί είχε αρκετούς παραθεριστές τον Αύγουστο, κατάφερε να μας μαγέψει ξανά από την αρχή, παρ’ όλο που δεν ήταν η πρώτη μας γνωριμία.

Με τη Χώρα εκεί ψηλά να επιβλέπει τα πάντα, τους ανέμους να σου θυμίζουν ότι οι Κυκλάδες δεν είναι για «εύκολες» διακοπές, τις δροσερές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και το τοπικό μωσαϊκό να αποτελεί την κορυφαία γλυκιά στιγμή της ημέρας, η Σέριφος είναι σίγουρα πρωταγωνίστρια των πιο κοντινών νησιών του συμπλέγματος.

Ο κόσμος αρκετός, οι μάσκες υποχρεωτικές παντού, τα μελτέμια πιστά στο ραντεβού τους, αλλά τα αρνητικά σταματούν κάπου εδώ. Εκεί που αρχίζουν οι όμορφες εμπειρίες που ήδη αναπολούμε.

Αν έχετε βρεθεί κι εσείς στο νησί των παλιών μεταλλείων, πιθανόν να συμφωνήσετε με τις παρακάτω αγαπημένες μας στιγμές από το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Μπάνιο στο Γάνεμα
Δεν θα αδικήσουμε την Ψιλή Άμμο που έχει βραβευτεί ως η Καλύτερη Παραλία της Ευρώπης το 2003 από τους Sunday Times. Πρόκειται πράγματι για μια πανέμορφη, τροπικής αίσθησης παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά, αρμυρίκια και υπέροχα τιρκουάζ νερά. Επειδή, όμως, τα μελτέμια του Αυγούστου δεν μας άφησαν να την ευχαριστηθούμε, το Γάνεμα ήταν αυτό που μας έκλεψε την καρδιά. Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σερίφου στη νότια πλευρά της, όπου συνήθως «κόβει» ο αέρας, με άμμο αλλά και βότσαλο και υπέροχα κρυστάλλινα πράσινα νερά –αρκετά δροσερά, όπως και σε όλες τις παραλίες του νησιού. Στο πίσω μέρος της υπάρχει και beach bar όπου μπορείτε να δώσετε την παραγγελία σας και να σας έρθουν οι καφέδες, οι μπίρες και τα φαγητά ντελίβερι στην ψάθα (σε λίγο πιο τσιμπημένες τιμές), ενώ όσο κόσμο κι αν έχει, δεν θα νιώσετε ποτέ ότι απειλείστε να κάνετε αναγκαστική παρέα με τους διπλανούς.

Γλυκό στο Robinson
Σε έναν πανέμορφο, προσεγμένο χώρο στο Λιβάδι, με τραπεζάκι και ομπρέλες μπροστά στη θάλασσα αλλά και επέκταση σε όροφο για να ατενίζετε το νησί από (λίγο) πιο ψηλά, στο Robinson θα κάνετε μια στάση για γλυκό και κοκτέιλ. Προσωπικό highlight όλων των διακοπών, η μους σοκολάτας με φρούτα του δάσους και μπισκότο, η οποία φτιάχνεται επί τόπου σε ψηλό ποτήρι, είναι πιο φρέσκια και από το αεράκι που φυσά και θα ανεβάσει ένα τσακ τα στάνταρ σας στα γλυκά.

Φαγητό στο Μπακακάκι
Παραμένουμε στο Λιβάδι και πιάνουμε τραπέζι μπροστά στη θάλασσα στο Μπακακάκι για μεζέδες από αγνά και διαλεχτά υλικά, σε έναν χώρο που στο εσωτερικό του θυμίζει παλιό, νοσταλγικό μπακάλικο. Αν είστε του κρέατος, εκεί κάπου ανάμεσα στα λουκάνικα, τα μπιφτέκια και τις μπριζόλες θα βρείτε τον εαυτό σας. Ή θα τον χάσετε για πάντα.

Μωσαϊκό στου Στράτου
Εντάξει, έχουμε μια αδυναμία στα γλυκά. Αλλά δεν γίνεται να πάτε στη Σέριφο και να μην δοκιμάσετε το περίφημο μωσαϊκό (γνωστό και ως κορμός σοκολάτας με μπισκότα) σε διάφορα σημεία της. Ένα από αυτά θα είναι σίγουρα και το περίφημο καφενείο στου Στράτου στη Χώρα, όπου δίνει ραντεβού όλο το νησί τόσο για πρωινό, όσο και για φαγητό ή ρακόμελα το βράδυ, σε μια όμορφη τοποθεσία, που σίγουρα ανεβάζει την εμπειρία. Κι αν το πετύχετε άλλη εποχή με λιγότερο κόσμο, ακόμα καλύτερα.

Διαμονή στο Λιβάδι
Οι κυρίαρχες επιλογές για διαμονή στη Σέριφο είναι το Λιβάδι, που είναι ουσιαστικά το λιμάνι, και η Χώρα. Η Χώρα σίγουρα είναι πιο γραφική, αλλά τον Αύγουστο θα σας δυσκολέψει, τόσο από τον αέρα, όσο και από άποψη στάθμευσης. Εμείς απολαύσαμε τη διαμονή στο Λιβάδι, στο Anesis II με θέα τη θάλασσα από ψηλά, με την γλυκύτατη οικοδέσποινα κυρία Αγγελική, σε τιμές σχετικά οικονομικές για την εποχή. Για ακόμη πιο φιλική προς την τσέπη διαμονή και επιστροφή στη φύση, μπορείτε να επιλέξετε το πολύ προσεγμένο Coralli Camping στα Λιβαδάκια, με πισίνα, cafe-bar και παραλία που θα σας χαρίσει απολαυστικό μπάνιο. 

Ηλιοβασίλεμα στο Μεγάλο Λιβάδι
Το Μεγάλο Λιβάδι είναι ένα μικρό χωριό στα νοτιοδυτικά όπου βρίσκονται και τα παλιά μεταλλεία, τα οποία έκλεισαν το 1963 λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων, αλλά και του υψηλού κόστους της σχετικά μικρής κλίμακας εκμετάλλευσης. Αν και η παραλία δεν θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον για μπάνιο, ειδικά σε σχέση με τις υπόλοιπες πανέμορφες παραλίες του νησιού, μπορείτε να καθίσετε μπροστά στη θάλασσα για φαγητό και να έχετε μια στιγμή ρομαντζάδας, βλέποντας τον ήλιο να βυθίζεται σιγά-σιγά στα ροζ.

Μεσημεριανό καφέ και ποτό στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο
Το περίφημο Yacht Club, που μπορεί να ακούγεται πολύ hot αλλά δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα παραδοσιακό καφενείο, είναι το ιδανικό μέρος να βρεθείτε νωρίς το απόγευμα για καφέ μετά το μπάνιο, αφού θα σας χαλαρώσει όσο τίποτε άλλο, με θέα τη θάλασσα. Το βράδυ τα πράγματα αγριεύουν, καθώς αποτελεί meeting point στο Λιβάδι για ποτό και γλέντι, κορωνοϊού επιτρέποντος.
 

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ