Τα άδεια κρουαζιερόπλοια είναι η νέα ατραξιόν στο Ηνωμένο Βασίλειο

krouazieroploio
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στα ανοιχτά του Dorset της Αγγλίας, μεγάλα κρουαζιερόπλοια έχουν ρίξει άγκυρες αντί να μεταφέρουν χιλιάδες επιβάτες σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο συνολικά του τουρισμού που έχει πληγεί φέτος λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η κρουαζιέρα δεν πέρασε εύκολα. Μεγάλα κρουαζιερόπλοια όπως το Queen Mary 2 της Cunard, το Anthem of the Sea της Royal Caribbean κ.ο.κ. προσφέρουν ένα διαφορετικό θέαμα πλέον, καθώς έχουν αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του Dorset.

Όταν, λοιπόν, ο καπετάνιος Paul Derham, skipper για τη Mudeford Ferry είδε αυτό το θέαμα, σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα η εταιρία του να διοργανώσει ξεναγήσεις των πλοίων-φαντασμάτων. Ξεκίνησε, λοιπόν, με μια ξενάγηση 2,5 ωρών των επιβατών, κατά την οποία μπορούσε να προσεγγίσει τα κρουαζιερόπλοια μέχρι και 50 μέτρα μακριά.

Οι ξεναγήσει ξεκινούν από το Mudeford Quay και περιορίζονται στα 20 άτομα, στην τιμή των 20 λιρών ανά ενήλικα και 10 ανά παιδί. Κατά την ξενάγηση, ο Derham μοιράζεται τη δική του εμπειρία στη θάλασσα, όπως επίσης και μια «πραγματική» διάσωση στο νερό.

Η ιδέα του δεν άργησε να γίνει hit και ο ίδιος λαμβάνει περίπου 80 με 100 τηλεφωνήματα την ημέρα.

Στις ξεναγήσεις μπορεί να υπάρχουν και απρόοπτα, βέβαια, που σχετίζονται κυρίως με τον καιρό, ενώ επειδή τα κρουαζιερόπλοια μπορεί να μετακινηθούν, ο Derham χρησιμοποιεί το δίκτυό του, για να μαθαίνει τι πρόκειται να συμβεί, ώστε να μη βρεθεί προ εκπλήξεως.