Τι διακοπές προτίμησαν οι Έλληνες φέτος;

diakopes-paralia-zakunthos-nauagio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η ζέστη και ο καλοκαιρινός καιρός μπορεί να μην δείχνουν να υποχωρούν, αλλά οι διακοπές είναι πλέον παρελθόν για τη συντριπτική πλειοψηφία. Πώς κινήθηκαν, όμως, αυτό το περίεργο καλοκαίρι οι Έλληνες στις διακοπές τους και ποιες ήταν οι προτιμήσεις τους;

Μεταξύ άλλων, αυτό απαντήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, όπου συζητήθηκε η τουριστική δραστηριότητα του Αυγούστου, αλλά και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως και η αντιμετώπιση των κρουσμάτων Covid-19.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη οι αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε αυξημένη κίνηση από τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ οι Έλληνες προτίμησαν κυρίως νησιώτικες περιοχές και παράκτιες, όπως ήταν αναμενόμενο. Κάτι επίσης αναμενόμενο ήταν και το ότι ψηλά στις προτιμήσεις ήταν προορισμοί που ήταν εύκολα προσβάσιμοι με αυτοκίνητο, δείχνοντας τον φόβο πολλών να συγχρωτιστούν σε πλοία. Παρατηρήθηκε, επίσης, σημαντική μείωση των αφίξεων διεθνών επισκεπτών σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, όπου συγκεκριμένες περιοχές δέχονταν συγκεκριμένης εθνικότητας τουρίστες.

Να θυμίσουμε ότι έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί την άνοιξη από το εργαστήριο μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την πρόθεση των Ελλήνων στις διακοπές, είχε φανεί αυτό που συνέβη και στην πραγματικότητα, αφού 9 στους 10 είχαν δηλώσει ότι θα παραθερίσουν στην Ελλάδα, ενώ όσον αφορά τη διαμονή, σχεδόν οι μισοί δήλωναν ότι θα προτιμήσουν το ξενοδοχείο, το 29% κατευθυνόταν προς το εξοχικό ή το πατρικό, το 14% σε φιλικό σπίτι και μόλις το 19% σε Airbnb.