Ταξίδι σε οκτώ από τους πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου

nea-yorki-south-central-park
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αν σας περισσεύουν 25 εκατομμύρια δολάρια, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα σπίτι στους παρακάτω δρόμους.

Central Park South, Νέα Υόρκη
Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πολλές περιοχές που απαιτούν φουσκωμένο πορτοφόλι και μια από αυτές είναι και στο νότιο μέρος του διάσημου Central Park, μόλις τρία τετράγωνα μακριά. Τα ακίνητα σε αυτή την όαση ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια δολάρια, με 32 πολυτελή σπίτια να έχουν πουληθεί στην περιοχή τα τελευταία 5 χρόνια.

57th street, Νέα Υόρκη
Τον αποκαλούν και ως «ο δρόμος των δισεκατομμυριούχων» και μάλλον όχι άδικα, αφού κατακλύζεται από πολυτελή κτίρια κατοικιών. Από το 2015 μέχρι σήμερα, στον εν λόγω δρόμο στα νότια του Central Park έχουν πουληθεί 41 σπίτια για περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με αναφορά της Douglas Elliman and Knight Frank.

Mount Nicholson Road, Χονγκ Κονγκ
Στην ίδια αναφορά, ο εν λόγω δρόμος στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει 35 πωλήσεις ακινήτων για πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 5 χρόνια, με κάποια από αυτά να φτάνουν ακόμη και τα 82 εκατομμύρια δολάρια.

Park Avenue, Νέα Υόρκη
Ακόμη κι όσοι δεν έχουν βρεθεί ποτέ στη Νέα Υόρκη γνωρίζουν έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους του Μανχάταν, τη λεωφόρο Park Avenue στο Μανχάταν. Από το 2015 μέχρι σήμερα, στην περιοχή έχουν πουληθεί 20 σπίτια για πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, ενώ ο δρόμος είναι πανέμορφος, με κτίρια όπως το Waldorf-Astoria, τον Grand Central Station και το Pan Am.

Avenue Montaigne, Παρίσι
Στο σικάτο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, η Avenue Montaigne βρίσκεται στο χρυσό τρίγωνο Étoile-Concorde-Alma και είναι διάσημη για τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα club και τα φανταχτερά καταστήματα για ψώνια. Προσελκύει κυρίως ξένους αγοραστούς οι οποίοι διαθέτουν μια μέση τιμή 31.215 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Via Suvretta, St. Moritz, Ελβετία
Όλοι οι ευκατάστατοι του κόσμου δεν γίνεται να μην περάσουν από το St. Moritz για σκι και επίδειξη πλούτου. Εκεί βρίσκεται και ο πιο ακριβός δρόμος της χώρας, η Via Suvretta, όπου ένα σαλέ μπορεί να κοστίζει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια.

Grosvenor Square, Λονδίνο Βασίλειο
Στην αγγλική πρωτεύουσα και στον συγκεκριμένο δρόμο, πουλήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια 13 ιδιοκτησίες για περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που ο δρόμος αποτελεί το επίκεντρο του πλούτου και της εξουσίας. Βρίσκεται στην περιοχή Mayfair κι εκεί κάποτε βρισκόταν το σπίτι του Oscar Wilde. Σήμερα, ο δρόμος κατακλύζεται από πολυτελή σπίτια και πρεσβείες.

Κήποι παλατιού Kensington, Λονδίνο Ηνωμένο Βασίλειο
Παραμένουμε στο Λονδίνο, στα δυτικά, όπου όσοι έχουν το σπίτι τους εκεί, είναι γείτονες με τον Δούκα και τι Δούκισσα του Κέμπριτζ, τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλτον, αλλά και με πρέσβεις. Για να μετακομίσει κάποιος εκεί χρειάζεται μόλις 41 εκατομμύρια δολάρια. Τουλάχιστον.