Οικογενειακές αποδράσεις με το αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο

astros-kunourias
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Σας «ξεμυαλίζει» ακόμα το καλοκαίρι; Βάλτε μαγιό, πετσέτες και μια αλλαξιά στη βαλίτσα και μπείτε στο αυτοκίνητο για μια όμορφη οικογενειακή απόδραση σε ήσυχα και οικογενειακά μέρη της Πελοποννήσου.

Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, Αρκαδία
Περίπου 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 32 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, το παράλιο Άστρος είναι ένα όμορφο, καλοκαιρινό και τουριστικό μέρος, χτισμένο στις πλαγιές του λόφου, που ενδείκνυται για οικογενειακά Σαββατοκύριακα όσο ο καιρός είναι καλός. Εκτός από μπάνιο στην αμμουδερή παραλία του οικισμού, μπορείτε να πάτε για μπάνιο στον Aτσίγγανο, την παραλία Bερβένων και την παραλία του Αγίου Ανδρέα κι έπειτα να επιστρέψετε και να κάνετε βόλτα στην παραλία, όπου θα θαυμάσετε το μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή του λόφου. Οι ψαροταβέρνες, τα εστιατόρια και οι καφετέριες μπροστά στη θάλασσα δεν λείπουν, αφού το μέρος είναι τουριστικό, αλλά αν θέλετε, μπορείτε να περιηγηθείτε και στο Μεσόγειο Άστρος, που απέχει περίπου 4,5 χιλιόμετρα από το παράλιο κομμάτι. Εκεί θα βρείτε και το διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο, όπου πραγματοποιήθηκε η Εθνοσυνέλευση, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ μπορείτε να χαλαρώσετε στην πλατεία με τα παραδοσιακά καφενεία, να κάνετε τη βόλτα σας, αλλά και να προμηθευτείτε αγροτικά προϊόντα της περιοχής.

Διακοπτό Αχαΐας
Στις ακτές του κορινθιακού κόλπου, το Διακοφτό είναι μια έξυπνη επιλογή που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά, αν θέλετε να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα. Από τη μία μπορείτε να απολαύσετε τις όμορφες και φυσικά διαμορφωμένες παραλίες κατά μήκος του αιγιαλού της περιοχής και από την άλλη να πάρετε τον οδοντωτό με προορισμό τα Καλάβρυτα και να διασχίσετε το φαράγγι του Βουραϊκού. Εκεί θα απολαύσετε τη διαδρομή στη φύση και την εμπειρία του οδοντωτού που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και στη συνέχεια μπορείτε είτε να βολτάρετε στα Καλάβρυτα για φαγητό και παγωτό ή να επιστρέψετε στο κέντρο του Διακοφτού, όπου σας περιμένουν μαγαζιά, εστιατόρια και καφετέριες, αλλά και αρκετά ξενοδοχεία για να επιλέξετε τη διαμονή που ταιριάζει στην τσέπη σας.

Πύλος Μεσσηνίας
Η Πύλος είναι γι’ αυτούς που θέλουν να έχουν νησιώτικη αίσθηση στην απόδρασή τους, χωρίς να μπουν σε πλοίο, καθώς πρόκειται για μια πόλη που θυμίζει αρκετά νησί Αργοσαρωνικού, περίπου 275 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Στην κεντρική της πλατεία με τα πλατάνια, την Πλατεία των Τριών Ναυάρχων, θα καθίσετε για καφέ, φαγητό και χαλάρωση, προτού αρχίσετε τις εξερευνήσεις, είτε παραλιών, είτε αξιοθέατων. Διάσπαρτα στην περιοχή θα βρείτε διάφορα μνημεία της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, ενώ αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος και την ιστορία του, η επίσκεψη στο καλοδιατηρημένο Νιόκαστρο, το οποίο χτίστηκε επί Τουρκοκρατίας για να ελέγχουν οι Τούρκοι τις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου, αλλά και το Ανάκτορο του Νέστορα στα βόρεια της Πύλου με θέα και πλήθος ευρημάτων, θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τη φωτογραφική σας μηχανή, αλλά και τη μνήμη σας με εικόνες και πληροφορίες. Για μπάνιο θα πάτε οπωσδήποτε στην ξακουστή Βοϊδοκοιλιά, βόρεια της Πύλου, η οποία τέτοια εποχή θα είναι απαλλαγμένη από τον πολύ κόσμο και θα είναι ονειρεμένη. Μια βόλτα πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε και από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας που αποτελεί πολύ σημαντικό υγροβιότοπο, όπου βρίσκουν καταφύγιο πάρα πολλά είδη αποδημητικών πουλιών. Το μέρος είναι τουριστικό με αρκετά καφέ και εστιατόρια για να σας δώσουν… καύσιμο να συνεχίσετε.

Πόρτο Χέλι Αργολίδας
Το Πόρτο Χέλι είναι ένα μικρό λιμανάκι, που το καλοκαίρι διαχέει μια κοσμική ατμόσφαιρα με ιστιοπλοϊκά και νυχτερινή ζωή, αλλά αυτή την εποχή σίγουρα ησυχάζει και προσφέρεται για οικογενειακή χαλάρωση. Στον παραλιακό του δρόμο θα βρείτε ό,τι θελήσετε, από ταβέρνες μέχρι café και μαγαζιά, ενώ για φρέσκο ψάρι θα πάτε μέχρι την Ερμιόνη που φημίζεται. Κι αν έχετε όρεξη για λίγο νησιώτικο άρωμα, μπορείτε να πεταχτείτε μέχρι τις Σπέτσες και να συνδυάσετε διπλή απόδραση που θα φορτίσει στο φουλ τις μπαταρίες σας.