Πέντε ημερήσιες εκδρομές στη θάλασσα

kape-legraina-sounio
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Πάρτε τσάντα θαλάσσης, σαντουιτσάκια και πάμε για πέντε κοντινές αποδράσεις με θέα το γαλάζιο, χωρίς διανυκτέρευση.

Σούνιο: τόσο κοντά, τόσο μακριά
Απέχει 70 χιλιόμετρα ή 1,5 ώρα από το κέντρο της Αθήνας και υπόσχεται να σας χαρίσει θαλασσινό τοπίο και αέρα, εφάμιλλο με αυτόν των διακοπών. Στην περιοχή, πέρα από την παραλία Σουνίου, με λίγο ψάξιμο θα βρείτε μικρότερες παραλίες με ντόπιους για πιο ήσυχο μπάνιο. Κι αφού τελειώσετε με τα μακροβούτια, θα πάτε στα Λεγραινά στην ψαροταβέρνα Μαρίδα για ψάρια και θαλασσινά, με ιστορία από το 1930.

Ναύπλιο: σε ρομαντικό background
Τα στενά δρομάκια του με τις βουκαμβίλιες, οι κρυμμένες πλατείες, τα εκθαμβωτικά νεοκλασικά είναι ό,τι πρέπει για να συνθέσουν ένα υπέροχο ρομαντικό φόντο στην ημερήσια σας. Κι όλα αυτά θα τα βρείτε στο Ναύπλιο, όπου μπορείτε και να χαλαρώσετε, αλλά και να κάνετε sightseeing στο εντυπωσιακό Παλαμήδι που υψώνεται πάνω από το Ναύπλιο, με μια εκθαμβωτική θέα της πόλης, στο φρούριο της Ακροναυπλιάς, που στέκεται αγέρωχο πίσω από την Παλιά Πόλη και χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή μέχρι τη δεκαετία του’50 και στο Μπούρτζι, σε ένα μικρό νησάκι στα ανοιχτά του λιμανιού θα σας εντυπωσιάσει εξίσου. Για μπάνιο, οι επιλογές σας είναι η παραλία της Αρβανιτιάς που είναι και η πιο δημοφιλής, η Καραθώνα, μια ήσυχη αμμουδιά, η Ψιλή Άμμος με κατεύθυνση προς Επίδαυρο και άλλες.

Λουτράκι: για ίαση ψυχή τε και σώματι
Μόλις 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα, μέχρι να πείτε «κύμινο» θα βγαίνετε από την εθνική οδό στην έξοδο για Λουτράκι. Με ωραίες επιλογές για μπάνιο, όπως στη λίμνη Βουλιαγμένη και στην παραλία στο Ηραίο, αν δεν θέλετε να απλώσετε την ψάθα σας στην κεντρική -αλά Μαλιμπού- παραλία του Λουτρακίου, η περιοχή ενδείκνυται για μια μονοήμερη απόδραση με έμφαση στο μπάνιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε βουτιά στα ιαματικά νερά του στο Loutraki Thermal Spa ή να πάτε για πεζοπορία στις πανέμορφες διαδρομές και τα μονοπάτια που έχουν χαραχτεί για τους φυσιολάτρες στα Γεράνια όρη, πριν επιστρέψετε στην πόλη.

Χαλκίδα: με θέα το κάστρο
Στο 60ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθήνων-Λαμίας, βγαίνετε στην ταμπέλα προς Χαλκίδα, για να περάσετε εντός ολίγου την εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα και να βρεθείτε στην πόλη με τα «τρελά νερά». Βολτάρετε στην παραλία της πόλης, κάντε τη βουτιά σας στην παραλία Αγίου Ανδρέα Μαλακώντα στα νότια, στις Αλυκές με τα ρηχά νερά ή στο οργανωμένο Κουρέντι κι έπειτα σας περιμένει το Κάστρο Καράμπαμπα πάνω στον λόφο, με πανοραμική θέα της πόλης και του Ευβοϊκού Κόλπου. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, να φάτε και να πιείτε με το καλύτερο φόντο.

Σαλαμίνα: για απόδραση με φέρι
Αν θέλετε να δώσετε πιο καλοκαιρινή χροιά στην ημερήσια απόδραση, βάλτε πρώτη για Πέραμα και από εκεί πάρτε το φέρι για Σαλαμίνα. Σε μερικά λεπτά θα είστε στο μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού, που αν και δεν έχει απόλυτα νησιώτικο χαρακτήρα, θα σας χαρίσει μια όμορφη θαλασσινή απόδραση. Κατευθυνθείτε προς την πρωτεύουσα, την Κούλουρη που έχει έναν πιο παραδοσιακό χαρακτήρα, για βόλτα, καφέ ή φαγητό με θέα τη θάλασσα και για μπάνιο, προτιμήστε την Ψιλή Άμμο με beach bar και χρυσή αμμουδιά, την παραλία Αγίου Νικόλα Περιστέρια που θεωρείται από τις καλύτερες της Σαλαμίνας, την ήσυχη παραλία Κολώνες με τα κρυστάλλινα νερά, την παραλία της Κακής Βίγλας με βότσαλο, σε έναν καταπράσινο όρμο, ή την παραλία Σατιρλί με βότσαλο και ομπρέλες.