Ο κορωνοϊός φέρνει τις πτήσεις χωρίς… προορισμό

ptisi-aeroplano
ΤΡΙΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Με τα αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό να έχουν μειωθεί κατά πολύ λόγω πανδημίας, οι νέες πηγές εσόδων κρίνονται απαραίτητες για το μέλλον των αεροπορικών. Μια από αυτές είναι και οι πτήσεις που επιστρέφουν στο σημείο απ’ όπου απογειώθηκαν.

Έχετε μπει ποτέ στο αυτοκίνητό σας απλώς για να οδηγήσετε, να ξεσκάσετε και να επιστρέψετε στο σπίτι, χωρίς να βγείτε καθόλου από αυτό; Αν κάτι τέτοιο σας χαλαρώνει, τότε ίσως σας κεντρίσει το ενδιαφέρον η προσαρμογή αυτής της ιδέας και σε… πτήσεις. Τι σημαίνει αυτό;

Λόγω του ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν μειωθεί δραματικά εξαιτίας του Covid-19, οι αεροπορικές ψάχνουν νέες ιδέες για έσοδα, μια εκ των οποίων είναι και οι πτήσεις χωρίς προορισμό. Αυτό σημαίνει ότι επιβάτες θα επιβιβάζονται στο αεροπλάνο, το αεροπλάνο θα απογειώνεται, θα κάνει μια κυκλική διαδρομή και θα προσγειώνεται λίγες ώρες αργότερα στο ίδιο σημείο, δίνοντας την ευκαιρία στους άλλοτε δεινούς ταξιδιώτες να ξεσκάσουν, να νιώσουν την εμπειρία της πτήσης και του αεροπλάνου, αλλά στη συνέχεια να επιστρέψουν στην ασφάλεια του σπιτιού τους.

Με την ιδέα αυτή φλερτάρει ήδη η Singapore Airlines, η αποτελεί μεν έναν από τους καλύτερους αερομεταφορείς παγκοσμίως, αλλά δεν παύει να έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία και να αναζητά τρόπους επαναφοράς της.

Αν σας φαίνεται πάντως τραβηγμένο, να σας πούμε ότι υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, οι οποίοι αναφέρουν ότι θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν μια λογική τιμή εισιτηρίου για μια τέτοια πτήση, ώστε να νιώσουν ξανά, έστω και με αυτό τον τρόπο, την εμπειρία του ταξιδιού.

Ήδη πάντως έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες ανάλογες πτήσεις από την All Nippon Airways, την China Airlines, την Eva Air και την Royal Brunei Airlines.