Το Athens Capital Hotel άνοιξε τις πόρτες του στην πλατεία Συντάγματος

athens-capital-hotel
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στην ιστορική πλατεία της πόλης ξεκινά μια νέα εποχή φιλοξενίας με το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection του Ομίλου Accor στην Ελλάδα.

Άνοιξε τις πόρτες του την 1η Σεπτεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας άλλη μια επιλογή φιλοξενίας στην καρδιά της Αθήνας, μέσα από μια νέα, ιδιαίτερη φιλοσοφία που έρχεται να συστήσει, ως μέλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. και ενταγμένο στο δίκτυο της Accor.

Το Athens Capital Hotel - MGallery αποτελεί μια σημαντική επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ η οποία υλοποιήθηκε σε διάστημα μόλις δύο ετών και σε αυτήν την κομβική στιγμή για την ελληνική φιλοξενία, δείχνει να αντανακλά την αισιοδοξία του Ομίλου για την ανάκαμψη της τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας, αλλά και την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και όσα αυτό έχει να προσφέρει.

Η ιστορία του
Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Κώστας Κιτσίκης σχεδίασε το αρχικό κτήριο για να στεγάσει το 1959 το θρυλικό King’s Palace, ένα από τα σημαντικότερα ξενοδοχεία της πόλης, που φιλοξένησε την αθηναϊκή και διεθνή ελίτ για δεκαετίες. Εξήντα χρόνια αργότερα, το τοπόσημο της Πλατείας Συντάγματος αναγεννήθηκε ως Athens Capital Hotel-MGallery. Με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτηρίου, της περιοχής και της αθηναϊκής αστικής αρχιτεκτονικής, η σχεδιαστική προσέγγιση των MTArchitects – Massouridis Theodoraki Architects συνδέει το παρελθόν με το παρόν διατηρώντας κλασικές και κομψές γραμμές, ενώ για την εσωτερική αρχιτεκτονική η MKV Design άντλησε έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική φύση και τη διαχρονικότητα της Τέχνης. Ο σχεδιασμός του φωτισμού του κτηρίου και όλων των χώρων του έγινε από τη Lighting Design International, από τις κορυφαίες του είδους της διεθνώς και τον Lighting Designer, Chris Lewis.

Το εσωτερικό του
Το Athens Capital Hotel-MGallery διαθέτει 177 δωμάτια, τα οποία διαχέει μια διαχρονική αισθητική και εκλεπτυσμένη διακόσμηση, που συνδυάζονται με υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένες υπηρεσίες. Η Τέχνη, που πρωταγωνιστεί σε όλο το φάσμα του ξενοδοχείου, μυεί στην πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας, με κάθε δωμάτιο και σουίτα να φιλοξενεί έναν πίνακα της ζωγράφου Σοφίας Πετροπούλου, όλοι μέρος ιδιωτικής συλλογής εμπνευσμένης από τις κυκλαδίτικες γραμμές και το «Ελληνικό Φως». Ανάμεσα στις σουίτες ξεχωρίζει η Προεδρική Σουίτα, στον ένατο όροφο, με την εντυπωσιακά μεγάλη βεράντα και την πανοραμική θέα στην Αθήνα και τον Λόφο του Λυκαβηττού. Εδώ δεσπόζουν τρία έργα του Ρόστισλαβ Ρομανόφ τα οποία παραπέμπουν στη φύση της Ελλάδας μέσα από μια εξπρεσιονιστική γραφή.

Η Τέχνη, άλλωστε, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ξενοδοχείων της οικογένειας Λασκαρίδη καθώς και της MGallery Hotel Collection, και το Athens Capital Hotel-MGallery δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μεγάλος πρωταγωνιστής το Mappemonde, ένα εμβληματικό έργο ζωής του σημαντικού Έλληνα γλύπτη Γεώργιου Λάππα. Η εντυπωσιακή εγκατάστασή του ξεκινά με το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ τα περίπου 3.000 κομμάτια που το απαρτίζουν διατρέχουν όλους τους ορόφους στο αίθριο του Athens Capital Hotel-MGallery. Το εν λόγω έργο, όπως και τα υπόλοιπα έργα τέχνης της συλλογής του ξενοδοχείου, προτάθηκε στην οικογένεια Λασκαρίδη και την MKV Design από την εικαστική σύμβουλο Μαρία Μιγάδη, ενώ τη σύλληψη της τοποθέτησής του είχε η Μαρία Βαφειάδη (MKV Design).

Σημαντικό μέρος της συλλογής του ξενοδοχείου βρίσκεται και στο Galerie Café αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με έργα αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαμάκος, Σπύρος Βασιλείου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Ευγένιος Σπαθάρης, Στέφανος Νανόπουλος (ΝΑΝΟ), Γιάννης Σταύρου, Γιάννης Παπανελόπουλος, Τάσος Χώνιας, Χρήστος Μπαλούκος και Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης, ενώ ο Βαγγέλης Χουρσόγλου εμπνευσμένος από το Iconic Object του ξενοδοχείου δημιούργησε μικρά γλυπτά συνδυάζοντας το παραδοσιακό μοτίβο του Ακροκέραμου με την αισθητική και την τεχνική της street art.

H γεύση στο προσκήνιο
Πιστό στην αφοσίωση της MGallery Hotel Collection για εξαιρετικές γεύσεις και με επικεφαλής τον έμπειρο και καταξιωμένο chef Δημήτρη Μπούτσαλη, το Athens Capital Hotel-MGallery προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Στο επίπεδο του Lobby, το Galerie Café είναι μια πραγματική γκαλερί έργων Τέχνης με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ενώ τα τραπεζάκια της Πανεπιστήμιου και της Κριεζώτου είναι το απόλυτο new place-to-see-and-to-be-seen της πόλης. Στο MFlavours, το κεντρικό εστιατόριο, η ποιοτική πρώτη ύλη έχει τον κύριο λόγο με το μενού να ισορροπεί ανάμεσα στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα.

Το Mappemonde Bar & Lounge βρίσκεται στον δέκατο όροφο του Athens Capital Hotel - MGallery και προσφέρει μια θέα 360◦ με εναλλαγές από τη Βουλή, τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη έως και το νησί της Αίγινας. Η infinity pool σε συνδυασμό με την εκπληκτική θέα μαγεύει τον επισκέπτη και το μετατρέπει στον απόλυτο προορισμό δροσιάς για τις καλοκαιρινές μέρες.

Ακροκέραμο: Ένα σύμβολο της Αθήνας
Κάθε ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection διαθέτει το δικό του Iconic Object, ένα χαρακτηριστικό αντικείμενο που είναι στενά συνδεδεμένο με την πόλη που το φιλοξενεί και γίνεται μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη. Το Iconic Object του Athens Capital Hotel - MGallery είναι το Ακροκέραμο, διακοσμητικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής της Νεοκλασικής Αθήνας που διατηρήθηκε μέσα στα χρόνια αποπνέοντας την αληθινή ομορφιά της πρωτεύουσας και συμβολίζοντας τη διαχρονική αξία της φιλοξενίας.