Αυτό το αεροδρόμιο είναι το πιο ασφαλές αναφορικά με τον Covid-19

aerodromio-covid
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Παρ΄όλο που βρίσκεται στην Ιταλία που «χτυπήθηκε» ανελέητα από τον νέο κορωνοϊό, το Fiumicino της Ρώμης κέρδισε διάκριση για την ασφάλειά του, όσον αφορά τον Covid-19.

Ο οργανισμός αξιολόγησης αεροδρομίων και αερογραμμών, Skytrax, χάρισε στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης 5 αστέρια με βάση την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθιστώντας το το πρώτο στον κόσμο με αυτή τη διάκριση. Οι διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης, η τακτική κοινωνικής αποστασιοποίησης και η διαθεσιμότητα μασκών, αντισηπτικών και εξοπλισμού του προσωπικού ήταν αυτά που αξιολογήθηκαν από την ομάδα επιθεωρητών του Skytrax και χάρισαν στο αεροδρόμιο τη διάκριση.

Όπως αναφέρει και ο CEO της Skytrax, Edward Plaisted, το αεροδρόμιο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα κατά του Covid-19, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές περιβάλλον για επιβάτες και προσωπικό.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, μάλιστα, άνοιξε μέσα στο αεροδρόμιο ένα κέντρο τεστ σε συνεργασία με τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό και σε σημεία με αυξημένη κίνηση μέσα στο αεροδρόμιο, υπάρχει ομάδα 40 ατόμων που εξασφαλίζει ότι όλοι φορούν μάσκα και επιβλέπει την εφαρμογή των κανόνων.

Μέχρι στιγμής έχουν επιθεωρηθεί πολύ λίγα αεροδρόμια από την Skytrax, όπως το Heathrow του Λονδίνου, το Costa del Sol στη Μάλαγα και το Nice Cote d’Azur, τα οποία έχουν λάβει 3 αστέρια το καθένα, δηλαδή μέτρια αξιολόγηση. Η λίστα, όμως, είναι μεγάλη και θα ενημερώνεται με κάθε νέα αξιολόγηση.