Οι δέκα φωτογραφίες που αποδεικνύουν πόσο παραμυθένια είναι η Ιρλανδία

kylemore-abbey-irlandia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η απομακρυσμένη νησιωτική χώρα στη βορειοδυτική Ευρώπη μπορεί πολύ εύκολα να μας κάνει να πούμε «Μια φορά κι έναν καιρό».

Από τη μία τα μελαγχολικά, βραχώδη τοπία της, η κέλτικη φύση της και οι άγριας ομορφιάς χερσόνησοι και από την άλλη οι γραφικές της πόλεις, κάνουν την Ιρλανδία προορισμό-όνειρο, με πλούσια ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από κάστρα και πανέμορφες εικόνες.

Στα δυτικά της βρίσκονται πιο άγρια τοπία, βραχώδεις ακτές και λόφοι, ενώ στα νότια θα βρείτε όμορφες ακτές, κάστρα, κήπους και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας, το Cork.

Στο βόρεια, το Μπέλφαστ κερδίζει τα βλέμματα μεταξύ άλλων, ενώ η περιοχή Giant's Causeway αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό τοπίο από βασάλτη που συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Ιρλανδία είναι ένας προορισμός όπου κάθε σημείο ξετυλίγει μια ιστορία και μαγεύει με τη φυσική του ομορφιά. Κι επειδή η πανδημία μας κρατά μακριά από ταξίδια στο εξωτερικό για λόγους ασφαλείας, την απολαμβάνουμε μέσα από δέκα φωτογραφίες που αποδεικνύουν το μεγαλείο της.

Κοντά στο χωριό Cliffoney στην επαρχία Sligo, το κάστρο Classiebawn του 19ου αιώνα μοιάζει εκτός πραγματικότητας

Οι βράχοι του Μοχέρ είναι πολύ χαρακτηριστικό ιρλανδικό τοπίο και από τα πιο εντυπωσιακά της χώρας με θέα προς τον Ατλαντικό Ωκεανό, 214 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Cobh στα νότια της χώρας, στο Cork, είναι γνωστό και ως το τελευταίο λιμάνι του Τιτανικού το 1912

Το πανέμορφο 16ου αιώνα Dunguaire Castle στη νοτιοανατολική ακτή του Galway. Η ονομασία του προέρχεται από τον Dun of King Guaire, τον θρυλικό βασιλιά του Connacht. 

Το μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco που βρίσκεται στη Βόρεια Ιρλανδία είναι η περιοχή Giant’s Causeway. Το φυσικό αυτό θαύμα απαρτίζεται από περίπου 40 χιλιάδες πολυγωνικές πέτρες από βασάλτη που εκτείνονται κατά μήκος της ακτής.

Η ατμοσφαιρική Grattan Bridge στον ποταμό Liffey στο Δουβλίνο

Το Αββαείο Kylemore είναι ένα μοναστήρι που χτίστηκε το 1920 από μοναχές του τάγματος του Αγίου Βενεδίκτου  στο ομώνυμο κάστρο στην περιοχή Connemara στην επαρχία Galway

Μέσα στο πράσινο της φύσης, το Rock of Cashel είναι ένα ιστορικό μνημείο στην ομώνυμη περιοχή, στο οποίο το πιο ψηλό και πιο παλιό κτίριο είναι ο Κυκλικός Πύργος που χρονολογείται γύρω στο 1100

Το Tollymore Forest Park είναι το πρώτο πάρκο στη Βόρεια Ιρλανδία στους πρόποδες των βουνών Mourne, ιδανικό για πεζοπορία μέσα στη Φύση.