Τέσσερις αποδράσεις παντός καιρού

pilio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο άστατος καιρός δεν χρειάζεται να μας εμποδίζει από τις αποδράσεις μας. Αρκεί να κάνουμε τις σωστές επιλογές προορισμών, που ταιριάζουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Πήλιο: για βουνό και θάλασσα
Το Πήλιο είναι ίσως ο πιο δημοφιλής προορισμός που ταιριάζει το ίδιο σε όλες τις εποχές, τόσο με τον υδράργυρο να χτυπά 40 βαθμούς και τις παραλίες του να γεμίζουν κόσμο, όσο και με τα πρωτοβρόχια και τα πρώτα κρύα, να δημιουργούν ένα ομιχλώδες, σχεδόν τρομακτικό τοπίο, ψηλότερα στο βουνό. Τα ορεινά χωριά του Πηλίου, από την Πορταριά και τη Μακρυνίτσα, μέχρι την Τσαγκαράδα και τις Μηλιές είναι έτοιμα να σας φιλοξενήσουν και να σας σερβίρουν τις τοπικές τους νοστιμιές, ενώ ένα είναι το σίγουρο στο βουνό των Κενταύρων: ο απίστευτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας δεν θα σας αφήσουν σε ησυχία.

Νεμέα, Κορινθία: με πρωταγωνιστή το κρασί
Η Τοσκάνη της Ελλάδας δεν έχει τυχαία αυτόν τον τίτλο, αφού αποτελεί την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, στα 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κορίνθου. Αν είστε λάτρεις του κρασιού, εκεί θα βρεθείτε στην «πηγή» των ονομαστών κρασιών Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.) Νεμέα και θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μια θεματική φθινοπωρινή απόδραση, γεμάτη γευστικές δοκιμές, αλλά και ξεναγήσεις στα οινοποιεία, όπου μπορείτε και να διαμείνετε. Το οινοποιείο της Semeli Wines, του Κτήματος Νέμειον, αλλά και του κτήματος Λαντίδη παρέχουν το καθένα τις δικές του μοναδικές ευκαιρίες διαμονής για να ζήσετε την απόδραση εκεί στην ατμόσφαιρα που της αρμόζει. Μην παραλείψετε να περάσετε από τις αρχαίες Κλεωνές, όπου μετά το χωριό, ανάμεσα στα αμπέλια, θα βρείτε και τον Ναό του Ηρακλή, από τον πρώτο του άθλο με το λιοντάρι της Νεμέας. 

Γαλαξίδι, Φωκίδα: για θαλασσινό, φθινοπωρινό φόντο
Η νησιώτικη ατμόσφαιρά του δεν χάνεται το φθινόπωρο, όσο κι αν αποτελεί ψευδαίσθηση, και καταφέρνει για λίγο ακόμη να συντηρεί το καλοκαίρι. Ωστόσο του πάει και ο φθινοπωρινός καιρός, με τα παραδοσιακά του χρώματα, τα παλιά πέτρινα αρχοντικά και τα λιθόστρωτα δρομάκια να «ντύνονται» με μια πιο μουντή, αλλά γαλήνια διάθεση. Η θάλασσα και τα θαλασσινά εδέσματα δεν θα αργήσουν να σας πάρουν από το χέρι μακριά από την αίσθηση της πόλης κι αν διψάτε για… Ιστορία, στο πάρκο της πόλης θα βρείτε δύο αρχαία μνημεία, τον Τάφο του βασιλιά Λοκρού και ερείπια από το τείχος της αρχαίας Οιάνθης που ήταν χτισμένη εκεί.

Πόρτο Χέλι, Αργολίδα: για την απόλυτη χαλάρωση
Στο νότιο άκρο της επαρχίας Ερμιονίδας, το Πόρτο Χέλι διατηρεί το καλοκαιρινό του σκηνικό με θέα τη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζεται και σε φθινοπωρινές διαθέσεις, απέχοντας μόλις 2 ώρες από την Αθήνα. Αν δεν μπείτε στον πειρασμό να πεταχτείτε και στις Σπέτσες, για να πάρετε μια τελευταία νησιώτικη γεύση, στο Πόρτο Χέλι θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε, βολτάροντας στον παραλιακό δρόμο, τρώγοντας μπόλικο φρέσκο ψάρι και απολαμβάνοντας την ηρεμία της εποχής.