Πέντε τρόποι να ταξιδέψετε από το σπίτι

home-travel
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Σας λείπουν τα ταξίδια, αλλά με πανδημία εν ενεργεία εκεί έξω τρομάζετε να οργανώσετε το επόμενό σας ταξίδι; Κάντε το next best thing με τις παρακάτω λύσεις.

Εικονικές ξεναγήσεις
Ένας υπέροχος τρόπος να μάθετε περισσότερα για ένα μέρος κι ας μην είστε εκεί είναι οι εικονικές ξεναγήσεις που πλέον είναι αρκετές, κάποιες δωρεάν, άλλες επί πληρωμή, ενώ κάποιες και private. Σας αρέσουν τα μουσεία; Κάντε μια βόλτα στο Βρετανικό Μουσείο εδώ, περιηγηθείτε στο Λούβρο εδώ, μάθετε τα πάντα για τον Βαν Γκογκ εδώ και μπείτε στο Βατικανό και στην Cappella Sistina εδώ. Ό,τι κι αν επιθυμήσετε να επισκεφτείτε, απέχει πλέον μόνο ένα κλικ.

Διαβάστε (ή ακούστε) ταξιδιωτικά βιβλία
Όπως έχει πει και η αμερικανίδα συγγραφέας Anna Quindlen, «τα βιβλία είναι το αεροπλάνο, το τρένο και ο δρόμος. Ο προορισμός και το ταξίδι. Είναι το σπίτι μας». Κι επειδή συμφωνούμε απολύτως, σας προτείνουμε να στραφείτε προς τα εκεί το προσεχές διάστημα, για να κρατήσετε την ταξιδιωτική εσάνς και να συνεχίσετε να επιμορφώνεστε. Μερικές προτάσεις που θα σας κρατήσουν καλή παρέα είναι το «Τι έμαθα περπατώντας τον κόσμο» της Λένας Διβάνη, με ιστορίες από την Ελβετία μέχρι τη νέα Ζηλανδία κι από την Κούβα μέχρι το Βιετνάμ, το «Στην Παταγονία» του Μπρους Τσάτουιν, το «The Silk Roads» του Peter Frankopan για την ιστορία του Δρόμου του Μεταξιού και τις χώρες από τις οποίες περνά, το «Moveable Feast» του Χέμινγουεϊ για τη ζωή του συγγραφέα στο Παρίσι του 1920, το «Eat Pray Love» της Elizabeth Gilbert και οποιοδήποτε ταξιδιωτικό βιβλίο του Bill Bryson, με πολλές αστείες στιγμές από τα ταξίδια του, ειδικά σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Αν προτιμάτε τα e-books, κάποια θα τα βρείτε και σε αυτή τη μορφή.

Δείτε «ταξιδιάρικες» ταινίες
Μην μας πείτε ότι δεν ταξιδεύετε κι εσείς μέσα από μια ταινία, όταν αυτή είναι καλογυρισμένη και μπορεί να αποτυπώσει την ατμόσφαιρα ενός τόπου και μιας εποχής! Ταινίες που σίγουρα θα σας ταξιδέψουν με αυτό τον τρόπο είναι το Into the Wild για τους λάτρεις της ελευθερίας και της φύσης, το Midnight in Paris για ένα ταξίδι στο Παρίσι αλλά και στον χρόνο, το Eat Pray Love για να δείτε την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς, το The Beach που θα σας κάνει να κλείσετε αεροπορικά για Ταϊλάνδη με την πρώτη ευκαιρία, το Out of Africa που είναι βασισμένο σε πραγματική ιστορία, για της περιπέτειες μια Δανής που βρέθηκε στην Κένυα και πολλές άλλες.

Ακολουθήστε travel bloggers
Αν είστε έτοιμοι να δεχτείτε ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν μετατρέψει το ταξίδι σε επάγγελμα και έχουν ταξιδέψει ίσως και σε τριψήφιο αριθμό χωρών, τότε πάρτε βαθιά ανάσα και ακολουθήστε τα ταξίδια τους μέσα από τα blog τους ή τους λογαριασμούς τους στο Instagram. Αν και η πανδημία έχει πλήξει και τα δικά τους ταξίδια, παρ’ όλ’ αυτά υπάρχει πολύ υλικά στα blog και τις φωτογραφίες τους που θα σας ταξιδέψει. Από ελληνικά blogs και instagram accounts ξεχωρίζουμε το t-stories.gr της Μαρίας Κόφου, το Maryhop.gr της VIP αεροσυνοδού Μαίρης Καλύμνου, το dreamista.gr της Άννας Παπαρίζου κι από travel bloggers του εξωτερικού, ρίξτε μια ματιά στο Dan Flying Solo, στο My Life’s A Movie και το Backpacker Banter Για άπειρες ταξιδιωτικές περιπέτειες.

Δείτε τον κόσμο μέσα από live webcams και 360 views
Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ κι αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ. Έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε διαδραστικές ξεναγήσεις 360 μοιρών μέσα από κάμερες, να δείτε τον κόσμο μέσα από live webcams και να νιώσετε για λίγο σαν να μην βρίσκεστε στο σαλόνι σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να μπείτε στις Πυραμίδες της Γκίζας εδώ, να εξερευνήσετε το Μάτσου Πίτσου στο Περού εδώ, να πάτε μέχρι την Καμπότζη και το Angkor Wat εδώ, να «περπατήσετε» στο Κολοσσαίο εδώ, να δείτε άγρια ζώα σε όλη την Αφρική εδώ και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να νιώσει για λίγο ξανά ταξιδιώτης και κοσμογυρισμένος.