Τρεις ιδέες για low-budget αποδράσεις του φθινοπώρου

xalkida
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Όσοι δεν είστε ακόμη έτοιμοι να κλειστείτε στο σπίτι και να ξεχάσετε την καλοκαιρινή ανεμελιά, μπορείτε να οργανώσετε αποδράσεις που δεν θα σας κοστίσουν ακριβά, αλλά θα σας ανανεώσουν όσο χρειάζεται.

Χαλκίδα: για μια τελευταία δόση διακοπών
Απέχει μόνο μια ώρα από την Αθήνα με το αυτοκίνητο, που σημαίνει ότι δεν θα σας κοστίζει ακριβά στη μετακίνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υστερεί σαν απόδραση. Η Χαλκίδα είναι μια καλή επιλογή που μπορείτε να κάνετε το φθινόπωρο, καθώς συνδυάζει και καλοκαιρινές επιλογές, αλλά και την αίσθηση μιας μικρής επαρχιώτικης πόλης που της πάει πολύ το φθινόπωρο και δεν ερημώνει. Άλλωστε είναι μια πόλη με φοιτητική ζωή, που ποτέ δεν χάνει τον παλμό της. Αν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να κατευθυνθείτε για μπάνιο στον Ιππόκαμπο ή στο Κουρέντι που είναι κεντρική και οργανωμένη παραλία μέσα στην πόλη κι έπειτα να πάτε για θαλασσινά στη Νέα Αρτάκη και για καφέ στο κάστρο, με υπέροχη θέα. Η διαμονή αυτή την εποχή δεν θα σας απογοητεύσει οικονομικά και θα απολαύσετε την απόδρασή σας, χωρίς να κάνετε αγχωμένους υπολογισμούς.

Σούνιο: για αίσθηση νησιού
Περίπου 70 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, αλλά παραμένοντας στην Αττική, το Σούνιο είναι η τέλεια επιλογή για απόδραση που θα σας κάνει μεν να ξεχαστείτε, αλλά δεν θα σας αγχώσει ότι το παρακάνετε. Στο νοτιότερο άκρο στην εσχατιά του νομού, μπορείτε να απολαύσετε καλό ψάρι με θέα τη θάλασσα στην ψαροταβέρνα ο Ηλίας, να κάνετε τη βουτιά σας στα Λεγραινά που πλέον θα έχουν αδειάσει από την κοσμοσυρροή του καλοκαιριού και να νοικιάσετε ένα οικονομικό κατάλυμα με θέα τη θάλασσα, για λίγο καλοκαίρι ακόμα.

Ναύπακτος: για βουνό και θάλασσα
Κάποιοι είναι πιο αναποφάσιστοι από άλλους και δεν μπορούν εύκολα να διαλέξουν «στρατόπεδο». Γι’ αυτούς υπάρχουν αρκετές επιλογές που συνδυάζουν και παραθαλάσσιο και ορεινό τοπίο, με μια από αυτές να είναι η Ναύπακτος. Βρίσκεται κάτι παραπάνω από 2 ώρες μακριά από την Αθήνα και προσφέρεται για χαλάρωση στην κεντρική πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο όπου μπορείτε να πιείτε το καφεδάκι σας στο παραδοσιακό καφενείο, που αντιστέκεται σθεναρά στο σύγχρονα, τσιμεντένια κτίρια. Μην παραλείψετε να περιηγηθείτε στο επιβλητικό κάστρο, το οποίο αποκτά άλλη διάσταση τη νύχτα, φωτισμένο με τους προβολείς, και κάντε μια μεγάλη βόλτα στις παραδοσιακές συνοικίες της Ναυπάκτου, για να δείτε από κοντά τον καλοδιατηρημένο Πύργο της οικογένειας Μπότσαρη, που σήμερα έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό μουσείο αλλά και τα υπόλοιπα αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα. Επιβάλλεται μια στάση στο Γρίμποβο, στη συνοικία με το «πολύ νερό», όπου την εικόνα συνθέτουν αιωνόβια πλατάνια, τρεχούμενα νερά, όμορφες παραλίες και ονομαστές πηγές. Κι όταν έρθει η ώρα του φαγητού, κατευθυνθείτε προς τη συνοικία της Ψανής, μιας παραλίας που κατά μήκος της θα βρείτε παραδοσιακά ταβερνάκια και φρέσκους μεζέδες. Κι αν θέλετε να κινηθείτε ορεινά, η Τερψιθέα με την θέα μοναδικής ομορφιάς, η πνιγμένη μέσα στα έλατα, Ελατού, και η τουριστική και πανέμορφη Άνω Χώρα, σας περιμένουν για ορεινές περιπέτειες.