Πολυτελή ξενοδοχεία: πώς τα επηρέασε η κρίση της πανδημίας;

poluteles-ksenodoxeio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι πιστεύουν οι ιδιοκτήτες πολυτελών ξενοδοχείων για την κρίση που έχουν υποστεί λόγω Covid-19 και τι αναμένουν μελλοντικά.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως και συγκεκριμένα το 54% εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξο, πιστεύοντας ότι τα χειρότερα πέρασαν, σύμφωνα με την έρευνα Leading Edge of Luxury Report που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο από το Forbes Travel Guide σε περισσότερα από 400 πολυτελή ξενοδοχεία παγκοσμίως. Από τη μία, βέβαια, τα χειρότερα μπορεί να έχουν παρέλθει, αλλά οι ίδιοι πιστεύουν ότι έχουν ακόμη μακρύ δρόμο για την ανάκαμψή τους.

Τα 2/3 των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων υπολογίζουν να επανέλθουν σε βιώσιμα επίπεδα μέσα στα επόμενα δυο έτη, ενώ το 84% αυτών είναι πλέον πλήρως ή εν μέρει ανοιχτά, σε σχέση με το 56% του Ιουλίου. Από αυτά που παραμένουν κλειστά, το 63% πρόκειται να ανοίξει το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Ένα 38% δήλωσε ότι καθυστέρησε την επαναλειτουργία, λόγω περιορισμένης ζήτησης, αλλά και λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση. Το 78% των ιδιοκτησιών, πάντως, φαίνεται να δέχεται περισσότερους τοπικούς και περιφερειακούς επισκέπτες, με τους επισκέπτες για λόγους αναψυχής να υπερτερούν των ταξιδιωτών για επαγγελματικούς λόγους.

Όσον αφορά την προσαρμογή στα νέα υγειονομικά πρότυπα, το 93% δήλωσε καλή ανταπόκριση.