Πέντε προτάσεις διαμονής βγαλμένες από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση

shakespear-in-love
ΤΡΙΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Πώς θα σας φαινόταν να μείνετε σε σπίτια και δωμάτια που έχετε αγαπήσει από τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες;

Ερωτευμένος Σαίξπηρ
Στο Suffolk της Αγγλίας, σε ένα από τα πιο γραφικά μικρά χωριά, βρίσκεται μια μοναδική και ιστορική ιδιοκτησία που έχει ανακαινιστεί στη σκιά μιας από τις ιδιαίτερες εκκλησίες της Ανατολικής Αγγλίας, ενός μικρού κάστρου και ενός δημαρχείου εποχής Ελισάβετ Ι. Εκεί μπορείτε να αναβιώσετε τον Ερωτευμένο Σαίξπηρ με 61 λίρες (ή 67 ευρώ) τη βραδιά.

Breaking Bad
Όσοι αγάπησαν τη σειρά που έκανε διάσημο τον Bryan Cranston και τον Aaron Paul, μπορούν να νοικιάσουν το σπίτι που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα. Βρίσκεται στο Αλμπουκέρκι στο Μπεξικό, έχει τέσσερα δωμάτια (ένα εκ των οποίων είναι για τη διασκέδαση των παιδιών) και κοστίζει 259 δολάρια τη βραδιά.

Twilight
Στην ταινία αναφέρεται ως το Swan House και είναι το σπίτι του Τσάρλι και της Μπέλλα. Είναι σπίτι της δεκαετίας του ’30, σε μια ήσυχη γειτουνιά του Saint Helens στο Όρεγκον, χωράει 10 άτομα και κοστίζει 330 δολάρια τη βραδιά.

Interview with the Vampire
Θυμάστε την ταινία που ερωτευτήκαμε τον Μπραντ Πιτ και τον Τομ Κρουζ ως… βρικόλακες; Η έπαυλη αυτή στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα ήταν που πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα» το 1994, αλλά χτίστηκε το 1855 και υπόσχεται ταξίδι στον 19ο αιώνα σε όποιον διαμείνει εκεί. Χωράει έξι άτομα και κοστίζει 320 δολάρια τη βραδιά.

Οι εργένισσες
Με φόντο την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Κρήτη, στο χωριό Νικηθιανός Λασιθίου βρίσκεται ο παραδοσιακός ανεμόμυλος στον οποίο μπορεί να μείνει κάποιος και να αναβιώσει την ταινία  «The bachelorette» με την Kirtsen Dunst. Το μπάνιο μπορεί να μην βρίσκεται μέσα στον βασικό χώρο, αλλά τουλάχιστον η τιμή παραμένει οικονομική στα 47 ευρώ τη βραδιά.