Διάσημα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε από το σπίτι σας

limani-sidnei
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Αν χρειάζεστε αλλαγή παραστάσεων, αλλά δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να ταξιδέψετε σε αυτή τη φάση, δείτε ποια δημοφιλή αξιοθέατα προσφέρουν virtual ξεναγήσεις και απολαύστε τα από τη βολή και την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Λιμάνι Σίδνεϊ, Αυστραλία
Με ή χωρίς πανδημία, η Αυστραλία αποτελεί ένα εξαιρετικά μακρινό ταξίδι που λίγοι κάνουν στη ζωή τους. Ωστόσο, το Σίδνεϊ δέχεται ετησίως 4 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες και έχει πολλά να τους δείξει, όπως τη διάσημη Όπερα του Σίδνεϊ και την Γέφυρα. Με τη Live webcam που εκπέμπει 24 ώρες/7 ημέρες την εβδομάδα εδώ, μπορείτε να εξερευνήσετε τα πάντα.  

Taj Mahal, Ινδία
Άνοιξε τις πόρτες του ξανά πριν από λίγες ημέρες και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια του κόσμου, το οποίο επισκέπτονται περίπου 7-8 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο. Μπορείτε να το απολαύσετε μέσα κι έξω χάρη σε αυτές τις 360 μοιρών φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ.

Μουσείο Guggenheim, Νέα Υόρκη
Χάρη στο Arts and Culture site της Google, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μια βόλτα στο διάσημο μουσείο της Νέας Υόρκης και να θαυμάσετε πίνακες ζωγραφικής και installations που ίσως να μην είχατε την ευκαιρία να δείτε ποτέ. Κι αν κάτι σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, μπορείτε να το κλικάρετε και να διαβάσετε την πλήρη περιγραφή με έξτρα πληροφορίες.


Space Center Houston Τέξας
Για τους λάτρεις του διαστήματος, το Space Center Houston στο Τέξας προσφέρει virtual ξεναγήσεις και εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας μέσω της διασκεδαστικής εφαρμογής του. Αν περνάτε πολλές ώρες στο σπίτι, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε βίντεο και να ακούσετε ηχητικά από το διάστημα και ταυτόχρονα να επιμορφωθείτε. Δεν είναι τυχαίο που το κέντρο επισκέφτηκαν πάνω από 1,1 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019.  

Μουσεία του Βατικανού
Δέχονται ετησίως πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από την κλασική τέχνη και τα γλυπτά των Μουσείων του Βατικανού. Προσθέστε σε αυτά και την περίφημη οροφή του Μικελάντζελο στην Καπέλα Σιστίνα, η οποία είναι ένα από τις επτά αίθουσες των μουσείων τις οποίες μπορεί να δει κάποιος online και ετοιμαστείτε για εντυπωσιακές virtual καταστάσεις.

Καταρράκτες του Νιαγάρα, Καναδάς/ΗΠΑ
Αν οι καταρράκτες και τα νερά σας χαλαρώνουν, τότε μπείτε στο Earth Cam live view και απολαύστε τους καταρράκτες του Νιαγάρα από ψηλά και με ασφάλεια.

Angkor Wat, Καμπότζη
Το Virtual Angkor είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας ιστορικών, αρχαιολόγων και ειδικών της εικονικής ιστορίας, με στόχο να φέρουν πίσω στη ζωή το εξωπραγματικό αυτό σύμπλεγμα ναών. Χωρισμένο σε θεματικές, το σάιτ σας παρέχει πρόσβαση σε βίντεο 360 μοιρών και φωτογραφίες που σας δείχνουν τη μητρόπολη σήμερα, αλλά και στο παρελθόν.

Εθνικό Πάρκο Γκράντ Κάνιον, Αριζόνα, ΗΠΑ
Σε φυσιολογικές συνθήκες, το Γκραντ Κάνιον δέχεται ετησίως 6 εκατομμύρια επισκέπτες. Επειδή, όμως, πλέον είναι αδύνατο να το επισκεφτεί κάποιος, υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης μέσω webcams. Υπάρχουν 7 διαφορετικές κάμερες που παρουσιάζουν διαφορετικές περιοχές του πάρκου έτσι ώστε να νιώσετε όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά γίνεται.

Πύργος του Άιφελ, Παρίσι
Το σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, ο Πύργος του Άιφελ μπορεί να έρθει στο… σαλόνι σας μέσω του Google Maps και του EarthCam live feed.
 

Μάτσου Πίτσου, Περού
Προορισμός-όνειρο ζωής για πολλούς, το Μάτσου Πίτσου είχε ήδη αρχίσει να μειώνει τους επισκέπτες που δεχόταν καθημερινά πριν την πανδημία, με στόχο την προστασία του. Στην παρούσα φάση, χάρη στο YouVisit, μπορείτε να ξεναγηθείτε εικονικά και να νιώσετε (σχεδόν) σαν να είστε εκεί.