Η Κίνα εγκαινιάζει νέα… ιαπωνική αγορά

ichiban-street
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Άρωμα Ιαπωνίας φυσά στην επαρχία Guangdong της Κίνας και ενθουσιάζει όλους αυτούς που έχουν επιθυμήσει τα ταξίδια.

Η Κίνα είναι γνωστή για τις πόλεις-ρέπλικες, από το Παρίσι μέχρι το Χάλστατ. Το νέο της, όμως, εγχείρημα, δεν είναι πόλη, είναι ένας δρόμος που έχει την ίδια αίσθηση, αρχιτεκτονική και ατμόσφαιρα με τους δρόμους της Ιαπωνίας.

Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στην Foshan της επαρχίας Guangdong και περιγράφεται από τις τοπικές ειδήσεις ως ένα ιαπωνικού στυλ εμπορικό κέντρο ή «ichibangai» που σημαίνει «μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι στην Ιαπωνία».

Η περιοχή ονομάζεται Ichiban Street και αν και δεν έχει ανοίξει επίσημα ακόμα, οι ντόπιοι έχουν αρχίσει να την επισκέπτονται από τις 19 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύοντας την εμπειρία τους στα social media.

Το μήκος του δρόμου φτάνει περίπου τα 100 μέτρα και αποτελεί μια μίξη από Kabukicho στο Τόκιο, Χονγκ Κονγκ και Namba στην Οσάκα. Το Kabukicho είναι μια red-light district περιοχή με έντονα φώτα, πολλά sex shop, strip clubs κ.ο.κ., ενώ η Namba στην Οσάκα είναι περισσότερο για ψώνια και διασκέδαση.

Εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και οι πινακίδες του δρόμου και τα φανάρια δημιουργήθηκαν ως αντίγραφα αυτών που χρησιμοποιούνται στην Ιαπωνία, ενώ υπάρχει και ανάλογη ψεύτικη στάση λεωφορείου που μοιάζει με αυτές στο Τόκιο.

Στον δρόμο αυτό μπορεί κανείς να βρει μαγαζιά, μπαρ, εστιατόρια και café, τα οποία νοικιάστηκαν μέσα σε δυο μήνες.

Παρ' όλο που η Κίνα φημίζεται γι’ αυτού του είδους τα «αντίγραφα» που δημιουργεί, τον Μάιο του 2020 η κινέζικη κυβέρνηση δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει αυτές τις απόμιμήσεις, με σκοπό να προωθήσει την τοπική αρχιτεκτονική.