Μια φθινοπωρινή πεζοπορία στη Γραμμένη Οξυά ετοιμάζεται

grammeni-oksua-active-sundays
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Φθινοπωρινό σκηνικό, υπέροχη θέα και Active Sundays παρέα θα συνδυαστούν σε μια ιδανική για την εποχή πεζοπορία. Είστε μέσα;

Το φθινόπωρο είναι μια ιδανική εποχή για πεζοπορία, με τα χρώματα της φύσης να αλλάζουν και το ήπιο κλίμα να είναι με το μέρος μας. Γι’ αυτό και στις 18 Οκτωβρίου, οι Active Sundays έχουν ετοιμάσει την απόλυτη εμπειρία μέσα σε πυκνές οξυές, παραμυθένιο σκηνικό και θέα που συνεπαίρνει: στο θρυλικό όρος οξυάς, στη Γραμμένη Οξυά Αιτωλοακαρνανίας.

Σε αυτή την περιπέτεια θα έχετε δύο επιλογές συμμετοχής: μια για την κλασική ορειβατική διάσχιση της κορυφογραμμής του θρυλικού όρους Οξυάς και μια με παραμυθένιες χαλαρές πεζοπορίες σ'ένα από τα πιο μοναδικά και πιο instagrammable φθινοπωρινά σκηνικά στην Ελλάδα, το δάσος με τις οξιές.

Η ορειβατική διάσχιση, με άπλετη θέα στις τριγύρω κορυφές Βαρδούσια, Χελιδόνα, Καλιακούδα, Τυμφρηστό, Βελούχι όταν ο καιρός είναι καθαρός, είναι μεγαλειώδης και απαιτητική, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, χαρίζοντας αέρα ελευθερίας σε μια συνεχή αλπική ζώνη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να περπατήσετε σε πυκνή, πολύχρωμη βλάστηση έλατα, οξιές, πλατάνια, βελανιδιές, καστανιές, καρυδιές, κερασιές.

Κι ενώ όσοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην ορειβατική διάσχιση θα βλέπουν το μεγαλείο του Φθινοπώρου από ψηλά, οι χαλαρές πεζοπορίες, θα σας βάλουν στο επίκεντρο των χρωμάτων και αρωμάτων του Φθινοπώρου, που υπόσχονται να βάλουν… φωτιά στη φωτογραφική μηχανή και το κινητό σας.

Μετά τη Γραμμένη Οξυά, θα πραγματοποιιηθεί και άλλη πεζοπορική βόλτα σε πανέμορφο ελατόδασος με θεόρατα έλατα και εντυπωσιακά πολύχρωμο καστανόδασος που επίσης αυτή την εποχή θα είναι σε φθινοπωρινή χρωματική συμφωνία!

Οι συγκεκριμένες διαδρομές των χαλαρών πεζοποριών είναι κατάλληλες για άτομα με καλή φυσική κατάσταση, ακόμη και για παιδιά από 7+ ετών συνοδευόμενα από γονείς ή πιστοποιημένο κηδεμόνα.

Info
Active Hike Γραμμένη Οξυά
στις 18/10
κόστος 47,79+2,18 fee