Το Περού άνοιξε το Μάτσου Πίτσου για έναν τουρίστα

matsou-pitsou-perou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Έπειτα από lockdown επτά μηνών στο Περού, ένας γιαπωνέζος τουρίστας κατάφερε να επισκεφτεί το Μάτσου Πίτσου.

Για κάποιους ανθρώπους η πανδημία τα έφερε αρκετά διαφορετικά. Τόσο που γίνονται θέμα στα ταξιδιωτικά νέα ανά τον κόσμο. Όπως ο γιαπωνέζος τουρίστας Jesse Katayama, ο οποίος βρέθηκε «παγιδευμένος» στο Περού για 7 μήνες, λόγω lockdown.

O άτυχος τουρίστας ταξίδεψε στο Περού στα μέσα Μαρτίου με σκοπό να επισκεφτεί την αρχαία πόλη των Ίνκα, ακριβώς όταν η πανδημία έβαλε λουκέτο σε όλο τον πλανήτη. Λόγω του ότι το Περού επέβαλε ένα από τα πιο αυστηρά lockdown, με κλείσιμο των συνόρων και των αξιοθεάτων, ο Katayama αναγκάστηκε να παραμείνει εγκλωβισμένος στο Περού και μάλιστα χωρίς να μπορεί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: να δει το Μάτσου Πίτσου. Ο Katayama έμενε στην πόλη Aguas Calientes, περίπου 6 χιλιόμετρα από το αξιοθέατο, περιμένοντας καρτερτικά την ώρα που θα άνοιγε ξανά.

Τελικά, κατάφερε να το επισκεφτεί το Σάββατο 10/10, ως ο πρώτος τουρίστας μετά το lockdown, λίγο πριν την αναχώρησή του από τη χώρα. Έπειτα από ειδική παράκληση, το Μάτσου Πίτσου του επέτρεψε την είσοδο κι έτσι έγινε ο πρώτος και μοναδικός τουρίστας στο αξιοθέατο, έπειτα από τόσους μήνες.Ο ίδιος τράβηξε ένα βίντεο ευχαριστώντας τις αρχές που του επέτρεψαν την είσοδο και πλέον έχει επιστρέψει στη χώρα του. 
 
Το Μάτσου Πίτσου αποτελεί κορυφαία τουριστική ατραξιόν στη χώρα, προσελκύοντας 1.578.030 ανθρώπους το 2018, σύμφωνα με την Peru Telegraph. Το BBC αναφέρει ότι θα ανοίξει ξανά με μειωμένο αριθμό επισκεπτών τον επόμενο μήνα, αλλά δεν έχει αναφερθεί ακριβής ημερομηνία.