Οι ταξιδιώτες προτιμούν το αεροπλάνο στην Covid-19 εποχή

aeroplano-ptisi
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Αυτό δείχνει νέα έρευνα σε αμερικανούς πολίτες που ετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο τους ταξίδι εν μέσω πανδημίας την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα.

Μπορεί στην Ελλάδα να ταξιδέψαμε για καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά, σε άλλα μέρη του κόσμου, όμως, η πανδημία μπλόκαρε πιο σθεναρά τα ταξίδια.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες (55%) που έλαβαν μέρος σε έρευνα της ταξιδιωτικής εφαρμογής Hopper δήλωσαν ότι το πρώτο τους ταξίδι μετά την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών ή τα Χριστούγεννα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 892 άτομα τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με την αναφορά, οι ταξιδιώτες θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα μετακίνησης (με τα road trip να είναι σίγουρα δελεαστικά), αλλά το 74% δήλωσε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει με αεροπλάνο στο πρώτο ταξίδι τους. Απεναντίας, με το αυτοκίνητο θα επιλέξει να ταξιδέψει μόλις το 10%

Από τους ερωτηθέντες, πάντως, μόνο το 39% δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει ταξίδι το προσεχές διάστημα και το 21% αυτών που συνήθως ταξιδεύουν τις γιορτές, φέτος αποφάσισε να μείνει στο σπίτι.

Τα καλά νέα είναι ότι οι προσφορές σε πτήσεις ανακοινώνονται νωρίτερα φέτος από άλλες χρονιές και παρουσιάζουν πτώση ακόμη και 40% σε σχέση με το 2019.