Το Βρετανικό Μουσείο στην κορυφή των προτιμήσεων

bretaniko-mouseio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η ετήσια έρευνα του VisitEngland, για τα αξιοθέατα της Αγγλίας που προτιμά ο κόσμος, αποκάλυψε ότι οι κήποι και το Βρετανικό μουσείο παρουσίασαν αύξηση μέσα στο 2019.

Λίγο πριν την πανδημία, το 2019, οι επισκέψεις σε κήπους φαίνεται πως αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως αποκάλυψε έρευνα που δημοσιεύτηκε από το VisitEngland.

Οι φάρμες και οι τόποι λατρείας είδαν επίσης αυξανόμενο αριθμό τουριστών, 7% και 8% αντίστοιχα, ενώ τα κάστρα και οι ζωολογικοί κήποι είδαν τους επισκέπτες τους να αυξάνονται κατά 5%. Συνολικά τα αξιοθέατα της Αγγλίας είδαν αύξηση κατά 3% στους επισκέπτες τους το 2019, σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη αύξηση από χρόνο σε χρόνο από το 2014.

Στην κορυφή των δωρεάν αξιοθεάτων βρέθηκε το Βρετανικό Μουσείο με 6,2 εκατομμύρια επισκέπτες, με το Tate Modern να ακολουθεί με 6,1 εκατομμύρια και την Εθνική Πινακοθήκη στην 3η θέση με 6 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ο Πύργος του Λονδίνου παρέμεινε το κορυφαίο αξιοθέατο με είσοδο για το 2019, με σχεδόν 3 εκατομμύρια επισκέπτες, με τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους να ακολουθούν με 2,3 επισκέπτες και 25% αύξηση και το Chester Zoo να είναι στην 3η θέση με 2,1 εκατομμύρια επισκέπτες.

Η έρευνα, η οποία συνέλλεξε πληροφορίες από 1308 αγγλικά αξιοθέατα, έδειξε επίσης αύξηση στους διεθνείς τουρίστες συνολικά μέσα στο 2019, περίπου στο 2%, κάτι που εύλογα δεν αναμένεται για το 2020.