Περπατάμε σε τρεις από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου

route-66
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Από το Παρίσι στο Λονδίνο και από το Λονδίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτοί οι δρόμοι, άλλοι μεγαλύτεροι, άλλοι μικρότεροι, είναι οι αγαπημένοι μας.

Route 66, Ιλινόις, Νέο Μεξικό και Αριζόνα, Η.Π.Α
Ο δρόμος που υμνήθηκε όσο κανένας από λογοτέχνες και μουσικούς, στην πραγματικότητα έχει βγει από το δίκτυο των εθνικών οδών των Η.Π.Α. από το 1985, για να αντικατασταθεί από διαπολιτειακό σύστημα. Παρ’ όλ’ αυτά τα τμήματά του στο Ιλινόις, το Μιζούρι, το Νέο Μεξικό και την Αριζόνα συνιστούν πλέον το ιστορικό Route 66, το οποίο πρωταγωνιστεί στα όνειρα πολλών ταξιδιωτών.

Abbey Road, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Λάτρεις και μη των Beatles σίγουρα γνωρίζουν αυτό το δρόμο στο βόρειο Λονδίνο, που «φιλοξενεί» τα θρυλικά Abbey Road Studios όπου οι Beatles ηχογράφησαν το 11ο άλμπουμ τους με τίτλο –τι άλλο- “Abbey Road”. Η διάσημη φωτογραφία της μπάντας να περνάει το δρόμο τραβήχτηκε ακριβώς έξω από το στούντιο και όπως είναι αναμενόμενο, fans του θρυλικού γκρουπ επισκέπτονται τον δρόμο από διάφορα μέρη του πλανήτη.

Λεωφόρος Champs-Elysées, Παρίσι, Γαλλία
Η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων είναι must βόλτα στο Παρίσι, με τα δέντρα, τα πολυτελή μαγαζιά, τα όμορφα café και την Αψίδα του Θριάμβου στο βάθος. Από εκεί περνάνε και οι ποδηλάτες του περίφημου Tour de France, ενώ οι τουρίστες τη διασχίζουν τόσο με τα πόδια, όσο και με αυτοκίνητο.