Τέσσερις ιδιαίτερες επιλογές διαμονής στην Πελοπόννησο

carpe-diem-nauplio
ΤΡΙΤΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2021

Δεν την χορταίνουμε χειμώνα-καλοκαίρι, ειδικά όταν ανακαλύπτουμε όμορφα καταλύματα για να αποτελέσουν το ορμητήριό μας. Βουρ για Πελοπόννησο, σε τέσσερα όμορφα «καταφύγιά» της, για να ξεσκάσουμε και να ξορκίσουμε τον χειμώνα που πέρασε.

Carpe Diem Boutique Hotel, Παλιά Πόλη Ναυπλίου
Το Ναύπλιο συνιστά μια εύκολη και γρήγορη απόδραση, η οποία μπορεί να συνδυάσει και περιήγηση στα αξιοθέατα, (Παλαμήδι, Φρούριο Ακροναυπλιάς κ.ο.κ.) και χαλάρωση στην κεντρική πλατεία για καφέ, γλυκό, φαγητό και ποτό. Η μαγική αυτή πόλη είναι ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές και σε αντίθεση με τα ελληνικά νησιά, στο Ναύπλιο μπορεί ένας τουρίστας να απολαύσει τόσο το φθινόπωρο, όσο και το χειμώνα, χάρη στο ήπιο κλίμα του. Το Boutique Hotel Carpe Diem, από 95 ευρώ τη βραδιά, βρίσκεται κοντά στην πλατεία Συντάγματος και προσφέρει καταλύματα με ιδιωτικό μπαλκόνι, υπηρεσία δωματίου, κοινόχρηστο lounge, δωρεάν WiFi και οικογενειακά δωμάτια για να απολαύσετε την απόδρασή σας και να χαλαρώσετε έπειτα από μια βόλτα στα δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος σε κοντινή απόσταση που είναι η Παραλία Αρβανιτιά και το Μπούρτζι.

Το Αρχοντικό της Ζωής, Στεμνίτσα
Η πανέμορφη Στεμνίτσα αποτελεί έναν παραδοσιακό οικισμό στην Αρκαδία, με τα φαράγγια, τα έλατα, το ξύλο και την πέτρα να συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Το μέρος φημίζεται για τις μεταβυζαντινές εκκλησίες του, αλλά και για τα παραδοσιακά γλυκά του, τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε με… όποια σειρά θέλετε. Για διαμονή σας προτείνουμε το Αρχοντικό της Ζωής, το οποίο βρίσκεται 200 μέτρα από το κέντρο του χωριού με κόστος από 55 ευρώ την ημέρα με πρωινό, σε ένα αρχοντικό 100 ετών. Όπως το χωριό, έτσι και το αρχοντικό συνδυάζει ξύλο και πέτρα και βρίσκεται σε βοική τοποθεσία, αφού η πλατεία του χωριού με τις παραδοσιακές ταβέρνες και το Λαογραφικό Μουσείο απέχει 5 λεπτά με τα πόδια. Κι αν έχετε όρεξη για ακόμη περισσότερη εξερεύνηση, η Βυτίνα βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων.

Pierides Suites, Καρδαμύλη
Η αγαπημένη Καρδαμύλη βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακά θεατρικό σκηνικό στη νότια Πελοπόννησος, όπου οι αντιθέσεις κάνουν… πάρτι. Κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριους ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές και απόμακρα χιονοσκέπαστα βουνά, όλα συνδυάζονται ιδανικά στην ανατολική άκρη του Μεσσηνιακού Κόλπου. Με αρχιτεκτονική που προέρχεται κυρίως από τα τέλη του 19ου αιώνα και σχέδια που παραμένουν πιστά στις παραδοσιακές φόρμες, με πυργόσπιτα και γραφικά στενάκια, η Καρδαμύλη υπόσχεται να σας μαγέψει. Οι επιλογές για διαμονή είναι αρκετές, μια εκ των οποίων και το Pierides Suites από 85 ευρώ/ημέρα, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από την Παραλία Ριτσά και δίπλα στον Πύργο Μούρτζινου, με κήπο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε.

Κάστρο Μαΐνη, Αρεόπολη

Στη Λακωνική Μάνη, η Αρεόπολη κερδίζει τις εντυπώσεις χειμώνα-καλοκαίρι και αυτή την εποχή είναι εξαιρετικά ατμοσφαιρική και ήσυχη, για να αποδράσετε από την τρέλα της πόλης. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται και το Κάστρο Μαΐνη, από 70 ευρώ την ημέρα, που δεν θα μπορούσε παρά να είναι πέτρινο όπως όλη η Αρεόπολη. Εκεί θα χαλαρώσετε στα ευρύχωρα δωμάτιά του με θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο και στον Σαγιά, το νότιο τμήμα του Ταϋγέτου, και θα ζήσετε ένα άκρως χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο, από αυτά που έχουμε πάντα ανάγκη.