Ταξίδι στο Halloween μέσα από τρομακτικούς προορισμούς

halloween-nekrotafeio
ΤΡΙΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Σας εξιτάρει κι εσάς η ατμόσφαιρα μυστηρίου και τρόμου του Halloween; Αν ναι, ελάτε μαζί μας σε 6 προορισμούς που υπόσχονται να σας ανατριχιάσουν.

Παρίσι στις κατακόμβες
Hot προορισμός για όλους τους fan του τρόμου, το Παρίσι με τις κατακόμβες του ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα του Halloween. Ο λόγος είναι ότι κάτω από τους δρόμους του εκτείνονται τούνελ που ξεπερνούν τα 320 χιλιόμετρα, σπηλιές και κατακόμβες, που χρησίμευσαν- μεταξύ άλλων- για πτώματα φτωχών πολιτών, καλλιέργεια μανιταριών και ως καταφύγιο για τη Γαλλική Αντίσταση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συνθέτοντας ένα «σκοτεινό» υπόγειο δίκτυο, που δεν θυμίζει σε τίποτα την Πόλη του Φωτός.

Νέα Ορλεάνη στο Μουσείο του Θανάτου
Η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να είναι γνωστή παγκοσμίως για την τζαζ σκηνή της, αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες πόλεις όσον αφορά τρομακτικά σημεία και… στοιχειωμένα σπίτια. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή είναι το άκρως τρομακτικό Μουσείο του Θανάτου με τη μακάβρια συλλογή του από δολοφονικό εξοπλισμό, φωτογραφίες από τόπους εγκλήματος και serial killers.

Σάλεμ στις μάγισσες
Η πόλη της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών είναι γνωστή παγκοσμίως για τη Δίκη Μαγισσών που πραγματοποιήθηκαν το 1692, όπου περισσότεροι από 200 πολίτες κατηγορήθηκαν για ενασχόληση με μάγια. Η δίκη οδήγησε στην καταδίκη και εκτέλεση κατοίκων του χωριού Σάλεμ, αποτελώντας μια νοητή «συνέχεια» των κυνηγιών μαγισσών της μεσαιωνικής Ευρώπης.

Ντέρι στο φεστιβάλ
Πολλοί πιστεύουν ότι το Halloween προήλθε από το Samhain, ένα αρχαίο κέλτικο φεστιβάλ με ρίζες 2 χιλιάδες χρόνια πριν, όπου σύμφωνα με την παράδοση, τα φαντάσματα επιστρέφουν για να περπατήσουν στη γη πριν ξεκινήσει το νέο έτος για τους Κέλτες την 1η Νοεμβρίου. Το Ντέρι αναβιώνει ένα τέτοιο φεστιβάλ κάθε χρόνο!

Λονδίνο στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη
Το… αιματηρό παρελθόν του με τα σκοτεινά μπουντρούμια, τα αρχαία κτήρια και έναν από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους, τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, το καθιστά επάξια στη λίστα του Halloween. Για τους λάτρεις του μυστηρίου πραγματοποιούνται και «εορταστικές» περιηγήσεις στα ιστορικά στενά του, δημιουργώντας ακόμη πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα.

Τρανσυλβανία στον Δράκουλα
Σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ρουμανίας βρίσκεται το κάστρο Μπραν, όπου γεννήθηκε ο μύθος του Κόμη Δράκουλα. Με μεσαιωνικά κάστρα και χωριά στην ευρύτερη περιοχή να κρύβουν πλούτο από ιστορίες και ξεχασμένες παραδόσεις, το μέρος αποτελεί συναρπαστικό προορισμό εποχής.