Τρεις κοντινές εκδρομές για να ξεσκάσετε πριν το lockdown

parnitha
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Δεν ξέρουμε αν αρκεί μια εκδρομή για να πάρει το μυαλό μας από το mode πανδημίας και επερχόμενου lockdown, μπορούμε όμως να το δοκιμάσουμε στα παρακάτω πανέμορφα μέρη -όσο προλαβαίνουμε.

Πάρνηθα
Ελαφάκια, πράσινο και θέα ίσως είναι τρία βασικά συστατικά για μια όμορφη, ξεκούραστη εκδρομή. Ως το ψηλότερο βουνό της Αττικής, η Πάρνηθα θα σας χαρίσει υπέροχη θέα σε όλη την πόλη, ενώ στα χαμηλότερα επίπεδά της, μπορείτε να περπατήσετε μέσα στα πεύκα και τα έλατα. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με ένα σημαντικό της τμήμα να απαρτίζει τον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό, ενώ επίσης έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί σημαντική περιοχή για τα πουλιά, οπότε, όπως καταλαβαίνετε η απόδρασή σας θα είναι σίγουρα αναζωογονητική, πριν κλειστείτε ξανά στο σπίτι.

Σούνιο
Μπορεί να είναι στις πρώτες μας επιλογές το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον χειμώνα δεν έχει τίποτα να μας προσφέρει. Ειδικά αν δεν σας αρέσει να αποχωρίζεστε τη θάλασσα, το Σούνιο είναι ιδανικό για περίπατο με θέα το απέραντο μπλε και φυσικά τον Ιερό Ναό του Ποσειδώνα, που αποτελεί χαρακτηριστικό της περιοχής. Εκτός, όμως, από αυτά, το Σούνιο είναι ένας δρυμός με στρέμματα μεγάλης οικολογικής, γεωλογικής, ιστορικής και παλαιοντολογικής αξίας, με το πευκοδάσος χαλεπίου πεύκης να είναι ένα από τα πιο σημαντικά σε έκταση και διατήρηση της Αττικής. Περπατήστε στη φύση, εισπνεύστε οξυγόνο, ανακαλύψτε φυτικά και ζωικά απολιθώματα και περιηγηθείτε στην πράσινη αυτή έκταση, εντός και εκτός δρυμού, που τη χαρακτηρίζει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Θα χρειαστείτε αυτές τις εικόνες για τον επόμενο μήνα. 

Villia fb page
Βίλια Δυτικής Αττικής
Αν θέλετε κάτι σε πιο «χωριό», τα Βίλια είναι η πιο κοντινή πρόταση, μόλις 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Βρίσκονται στις πλαγιές του μυθικού Κιθαιρώνα και η ορεινή τους γοητεία θα σας μαγέψει, με τα πεύκα και τα πλατάνια να μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε υψόμετρο 600 μέτρων, έπειτα από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση. Εκεί θα δείτε από κοντά και την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Ερνέστου Τσίλλερ, όπως και ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα της αρχαιότητας, το αρχαίο κάστρο των Αιγοσθένων. Εισπνεύστε οξυγόνο, κάντε τον περίπατό σας και επιστρέψτε στη βάση σας, έτοιμοι για καραντίνα.