Πάμε virtual βόλτα με το αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο

odigisi-dromos
ΤΡΙΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Από τη Χονολουλού μέχρι το Δελχί, μπορείτε να μπείτε στο αυτοκίνητο, να συντονιστείτε σε τοπικό σταθμό και να κάνετε μια virtual βόλτα στους δρόμους της πόλης ακούγοντας μουσική, χωρίς sms στο 13033 και μάσκα.

Μπορεί να το έχουμε ξαναζήσει πριν μερικούς μήνες, ωστόσο ο περιορισμός κυκλοφορίας μας εκτός σπιτιού είναι κάτι που δεν συνηθίζεται. Αν προσθέσουμε σε αυτό και το ότι ένα ταξίδι στο εξωτερικό φαντάζει πλέον σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μας κάνει ακόμη περισσότερο να θέλουμε να πάρουμε τους δρόμους και να ξεφύγουμε σε άλλες πόλεις και χώρες.

Προς το παρόν, δυστυχώς, οι μόνοι δρόμοι που μπορούμε να πάρουμε είναι μέχρι το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους πιο ονειροπόλους εκεί έξω να «ταξιδέψουν» με κάθε θεμιτό μέσο. Όπως με αυτή την εφαρμογή Drive and Listen που σε βάζει στη θέση ενός αυτοκινήτου, παίζει μουσική από τοπικούς σταθμούς σε διάφορα μέρη στον κόσμο και σε πάει βόλτα στην πόλη, όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται –κάτι σαν GTA χωρίς τη βία.

Οι επιλογές είναι άπειρες: από το Άμστερνταμ μέχρι το Τελ Αβίβ και από τη Μελβούρνη μέχρι το Σαν Φρανσίσκο, με τη Θεσσαλονίκη να εκπροσωπεί την Ελλάδα μέσα στη λίστα, μπορείτε να κάνετε μια virtual οδική βόλτα στην πόλη και να ακούτε τοπικό ραδιόφωνο, επιλέγοντας εσείς την ταχύτητα του αυτοκινήτου και το αν θα μπλοκάρετε ή όχι τους ήχους της πόλης.

Εμείς ξεφύγαμε για λίγο. Εσείς;