Η Lufthansa πραγματοποιεί πτήσεις μόνο για αρνητικούς στον ιό ταξιδιώτες μεταξύ γερμανικών πόλεων

lufthansa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρία ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο rapid test για τον Covid-19 σε επιλεγμένα δρομολόγια μεταξύ Μονάχου και Αμβούργου.

Σε συνεργασία με τα αεροδρόμια του Μονάχου και του Αμβούργου, όπως και με την εταιρία βιοτεχνολογίας Centogene και κέντρο ιατρικής φροντίδας Medicover Group, η Lufthansa προσφέρει στους ταξιδιώτες της την ευκαιρία να κάνουν το τεστ για τον νέο κορωνοϊό δωρεάν πριν την αναχώρησή τους, σε δύο καθημερινές πτήσεις.

Όσοι δεν επιθυμούν να εξεταστούν, θα μεταφερθούν σε διαφορετική, εναλλακτική πτήση, χωρίς έξτρα κόστος, καθώς η LH2058 από Μόναχο για Αμβούργο και η LH2059 από Αμβούργο για Μόναχο, θα είναι οι πρώτες πτήσεις που θα μεταφέρουν 100% επιβεβαιωμένα αρνητικούς επιβάτες.

Οι ταξιδιώτες θα λαμβάνουν τα αποτελέσματα μέσα σε 30 με 60 λεπτά από την εξέταση και μόνο με την κατοχύρωση ενός αρνητικού τεστ θα ενεργοποιείται η κάρτα επιβίβασης και η πρόσβαση στην πύλη. Εναλλακτικά, οι επιβάτες θα μπορούν να παρουσιάσουν ένα αρνητικό PCR τεστ που να έχει πραγματοποιηθεί μέσα στις τελευταίες 48 ώρες από την αναχώρηση.

Η διαδικασία εξέτασης βαραίνει αποκλειστικά τη Lufthansa χωρίς κρυμμένο έξτρα κόστος για τον επιβάτη, από τον οποίο το μόνο που απαιτείται είναι να εγγραφεί νωρίς ώστε να υπάρχει χρόνος για τη διαδικασία πριν την αναχώρηση.

Με αυτό τον τρόπο, η γερμανική αεροπορική εταιρία ελπίζει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών και να βοηθήσει στην ανάκαμψη των ταξιδιών και του τουρισμού.