Μοναδικές, ταξιδιωτικές εμπειρίες για να ζήσετε από τον καναπέ

bran-castle-drakoulas-transulbania
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Παραμένουμε ταξιδιώτες στην ψυχή και αφού δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, βρίσκουμε μια βολική γωνιά στον καναπέ και συνδεόμαστε online με τον κόσμο, μέσα από υπέροχες ταξιδιωτικές εμπειρίες, που παρ’ όλο που έχουν pixel, μας κάνουν να ξεχνιόμαστε.

Επίσκεψη στα πιο τρομακτικά μέρη του πλανήτη
Οι λάτρεις του μυστηρίου μπορούν να μπουν στο κάστρο του Δράκουλα, Bran Castle της Τρανσυλβανίας, στο οποίο συχνά τριγυρίζουν… νυχτερίδες (ή μήπως είναι παραίσθηση;), αλλά και να κατέβουν στα άδυτα του Παρισιού και τις κατακόμβες του. Κι όσοι έχουν δει ή έχουν ζήσει την εποχή του Chernobyl, μπορούν να ανατριχιάσουν ελεύθερα με μια βόλτα στα εγκαταλελειμμένα εδάφη της περιοχής.

Δείτε τη θέα από το παράθυρο κάποιου… άλλου
Βαρεθήκατε να βλέπετε τα απλωμένα ρούχα του γείτονα; Μπείτε στο Window Swap και για 10 λεπτά απολαύστε τη θέα από το παράθυρο κάποιου αγνώστου, κάπου στον κόσμου. Από τη γέφυρα του Μπρούκλιν μέχρι έναν δρόμο της Αιγύπτου και από μια φάρμα στη Σλοβακία μέχρι τα βουνά της Τεχεράνης, όλα παίζουν. Κι αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κι εσείς τη θέα από το παράθυρό σας, για κάποιον που θα ήθελε πολύ να βρεθεί για λίγο στην Ελλάδα.

Ανακαλύψτε τις ακτές της Βόρειας Ιρλανδίας
Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τη γη των γιγάντων, με μια –γιατί όχι- Guinness στο χέρι για να σας βάλει περισσότερο στο κλίμα. Το Giant’s Causeway, πλούσιο σε ιστορία, αρχαία μυθολογία και… βασάλτη, είναι το τέλειο μέρος να χαθείτε για ώρες. Το τοπίο αυτό δημιουργήθηκε πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια κι εσείς μπορείτε σήμερα να το επισκεφτείτε με μια virtual ξενάγηση εδώ κι εδώ.

Δείτε το Έβερεστ από ελικόπτερο
Το να φτάσει κανείς τόσο κοντά στο πιο ψηλό βουνό του κόσμου, συνήθως απαιτεί χρόνια εξάσκησης και καλής φυσικής κατάστασης. Με αυτό το tour, όμως, από το Discovery μπορείτε να φτάσετε εξίσου κοντά, μασουλώντας πατατάκια από το κρεβάτι σας, χωρίς κανένα κίνδυνο.

Κάντε πεζοπορία στο Σινικό Τείχος
Να ένας στόχος στην ταξιδιωτική λίστα πολλών εδώ και αιώνες, πριν ακόμη ανακαλυφθούν τα hashtags. Σε καιρό πανδημίας, μπορείτε και πάλι να κάνετε την «πεζοπορία» σας χωρίς φυσική προσπάθεια, κάνοντας κλικ στο chinaguide.com, σε μια ξενάγηση που εκτείνεται σε 10 χιλιόμετρα, μεταξύ Jinshanling και Simatai, εκεί όπου η θέα είναι απίστευτη, ακόμη και μέσα από την οθόνη του υπολογιστή.

Δείτε τη Γη από τα μάτια ενός αστροναύτη
Αν θέλετε να το πάτε ακόμη παραπέρα, κάντε κλικ εδώ και μεταφερθείτε αυτόματα στο διάστημα, στην πρώτη 3D virtual reality εμπειρία που έχει μαγνητοσκοπηθεί… εκεί πάνω. Θα δείτε τη Γη όπως ίσως δεν έχετε ξαναδεί ποτέ, με ταχύτητα… πάνω από 27 χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα. Κι αν πάθετε ναυτία, προσαρμόστε την κάμερα για να δείτε πώς είναι στην πραγματικότητα ένα διαστημόπλοιο.