Οι ταξιδιωτικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν όταν αρχίσουμε να ταξιδεύουμε ξανά

taksidi-2021
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Τα ταξίδια για το 2021 είναι ακόμη στον… αέρα, καθώς δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα κυλήσει η χρονιά με την πανδημία του νέου κορωνοϊού και τα εμβόλια. Το σίγουρο είναι πάντως πως ταξιδιωτικές τάσεις για το νέο έτος θα είναι λίγο διαφορετικές από τα συνηθισμένα.

Θα αγαπήσουμε τις αποδράσεις με το αυτοκίνητο
Επιστροφή στη δεκαετία του ’80 όπου φορτώναμε οικογενειακώς το Fiat και πηγαίναμε εκδρομές αναμένεται τη νέα χρονιά, ίσως με λίγο πιο εξελιγμένα και ευρύχωρα αυτοκίνητα. Στο εξωτερικό υπάρχει ήδη μια τάση ενοικίασης van για εκδρομές, ιδανικά για ταξιδιώτες κάθε ηλικίας και οικογένειες, με στόχο την περιπέτεια και την εξερεύνηση στη φύση. Συν τοις άλλοις, προσφέρουν ασφάλεια, αφού όπου κι αν κατασκηνώσει κάποιος, θα φροντίσει να τηρήσει τις αποστάσεις.

Θα αναζητήσουμε διαμονή στη φύση
Το Glamping στη φύση, τα δεντρόσπιτα, οι ρουστίκ ξενώνες κ.ο.κ. θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των περισσότερων σε σχέση με τα ξενοδοχεία στις μεγαλουπόλεις, καθώς εξασφαλίζουν και ξεκούραση και κοινωνική αποστασιοποίηση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι όλο και περισσότερες ιδιοκτησίες μετατρέπονται σε αντίστοιχα μέρη για διαμονή, τόσο για solo ταξιδιώτες, όσο και για ζευγάρια, οικογένειες ή φίλους. Οι άνθρωποι θα αναζητούν πλέον περισσότερο την απομόνωση, όπου θα μπορούν να μαγειρέψουν, να χαλαρώσουν, να κάτσουν μπροστά στο τζάκι ή να απολαύσουν υδρομασάζ.

Θα προτιμήσουμε τις ιδιωτικές ξεναγήσεις
Τα τελευταία χρόνια οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών είχαν δείξει μια τάση προς τα γκρουπ, καθώς η ιδέα του να ταξιδέψει κάποιος με ανθρώπους που έχουν τα ίδια σχετικά γούστα φάνταζε ως μια όμορφη περιπέτεια. Τα γκρουπ, όμως, πλέον, μοιάζουν απαγορευτικά λόγω των μέτρων ασφαλείας κι έτσι αυξάνονται οι ιδιωτικές ξεναγήσεις, τις οποίες οι ταξιδιώτες θα προτιμήσουν στο άμεσο μέλλον.

Θα επιλέξουμε κοντινά ταξίδια
Μπορεί το όνειρό μας να ήταν ένα ταξίδι στο Θιβέτ ή τη Νέα Υόρκη, αλλά αυτοί οι μακρινοί προορισμοί μάλλον θα παραμείνουν όνειρο για το επόμενο διάστημα. Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα σύνορα που συνεχώς ανοίγουν και κλείνουν χωρίς να προλάβουμε να ενημερωθούμε τι ισχύει και τι όχι, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να μην υποβάλλουν τον εαυτό τους στη διαδικασία ενός μακρινού ταξιδιού, επιλέγοντας κοντινούς στο σπίτι προορισμούς με το αυτοκίνητο. Ίσως ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε κοντινές πόλεις, χωριά, δάση και εθνικά πάρκα που τόσα χρόνια δεν είχαμε την ευκαιρία.

Θα αναζητήσουμε την περιπέτεια
Για το επόμενο διάστημα, οι ταξιδιώτες δείχνουν μια τάση «ανταλλαγής» των πόλεων με ανοιχτούς χώρους, φύση, ύπαιθρο, περιπέτεια. Επιλέγουν πεζοπορίες, κανό και καγιάκ, θέλουν κίνηση και δραστηριότητες και αποφεύγουν τις ουρές στα αξιοθέατα μεγάλων πόλεων. Τα εθνικά πάρκα θα μπουν στην κορυφή των προτιμήσεων και οι εξερευνήσεις θα είναι στα must ενός ταξιδιού.