Δεν θα είναι απαραίτητη η απόδειξη εμβολιασμού στη Ryanair

taksidi-covid-19
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στην μετα-εμβολίου εποχή, η Ryanair δήλωσε ότι δεν θα υποχρεώνει τους επιβάτες της να έχουν πιστοποίηση εμβολιασμού.

Η δημοφιλής low-budget αεροπορική εταιρία ανέφερε πρόσφατα μέσω εκπροσώπων της ότι δεν θα επιβάλλει στους επιβάτες που θα ταξιδεύουν στην Ευρώπη να έχουν αποδεικτικό στοιχείο ότι έχουν εμβολιαστεί για τον Covid-19. Η εταιρία εξέφρασε αυτή την άποψη, αφότου ο επικεφαλής της Qantas, Alan Joyce, δήλωσε στην αυστραλιανή τηλεόραση ότι θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού των επιβατών για τον Covid-19 πριν την επιβίβαση για διεθνείς πτήσεις με την αεροπορική. Ο ίδιος δήλωσε, μάλιστα, ότι αναμένει και άλλες αεροπορικές να εφαρμόσουν αυτόν τον κανόνα.

Η Ryanair πάντως δεν θα επιβάλλει κάτι τέτοιο στις σύντομες πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι και ο Joyce θα κάνει το ίδιο για τις εσωτερικές πτήσεις της Αυστραλίας. Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρίας, εντός του συστήματος της ελεύθερης μετακίνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια τέτοια πιστοποίηση δεν είναι απαραίτητη, ενώ πιστεύουν ότι οι περιορισμοί της καραντίνας θα αρθούν την άνοιξη του 2021, μόλις τα αποτελεσματικά εμβόλια είναι διαθέσιμα, ώστε να προστατέψουν άτομα και ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφτούν την Ευρώπη και με άλλα μέσα μεταφοράς, εκτός του αεροπλάνου, χωρίς εμβόλιο, συνεπώς όποιος δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, θα έχει εναλλακτικές.