Τι συμβουλεύει το CDC για τα διεθνή ταξίδια;

taksidi-covid-19
ΤΡΙΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Πρέπει να μπει κανείς σε καραντίνα έπειτα από ένα ταξίδι στο εξωτερικό; Δείτε τις νέες οδηγίες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Οι νέες οδηγίες του CDC κατά την επιστροφή από ένα ταξίδι, δεν διαφέρουν πολύ από αυτά που ήδη γνωρίζουμε και πράττουμε οι περισσότεροι. Ο όρος «καραντίνα» αρχίζει να χρησιμοποιείται λιγότερο κι αυτό που συστήνεται είναι ουσιαστικά ο ταξιδιώτης να παραμένει στο σπίτι του για μια εβδομάδα μετά το ταξίδι, ανεξαρτήτως προορισμού.

Το τεστ πριν και μετά το ταξίδι μπορεί επίσης να μειώσει τη διασπορά του Covid-19. Aν και από μόνο του δεν εξαφανίζει τον κίνδυνο, σε συνδυασμό με την παραμονή μιας εβδομάδας στο σπίτι και με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, μπορεί να καταστήσει τα ταξίδια πιο ασφαλή.

Για διεθνή ταξίδια, το DCD συστήνει:

-Τεστ 1-3 ημέρες πριν την πτήση και αν το τεστ είναι θετικό, να μην πραγματοποιηθεί το ταξίδι
-Τεστ 3-5 ημέρες μετά την πτήση
-Παραμονή στο σπίτι για 7 ημέρες μετά το ταξίδι, αν το τεστ βγει αρνητικό
-Απομόνωση και τήρηση των μέτρων αν το τεστ βγει θετικό. Αν νοσήσει κάποιος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα πρέπει να αναβάλλει την επιστροφή του μέχρι το τεστ να είναι αρνητικό.
-Αν κάποιος δεν κάνει το τεστ, είναι προτιμότερο να παραμείνει στο σπίτι του για 14 ημέρες μετά το ταξίδι.

Το CDC τονίζει πως ένα αρνητικό τεστ δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε εκτεθεί ή δεν θα παρουσιάσουμε Covid-19, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων, το καλό πλύσιμο των χεριών και η παρακολούθηση της υγείας μας για επικίνδυνα σημάδια όσο ταξιδεύουμε.