Η Ελλάδα κερδίζει διακρίσεις παρά την πανδημία

pilio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η διαδικτυακή απονομή των βραβείων Global Traveller της FXExpress 2020 κατάφερε να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα στην Ελλάδα.

Η τουριστική ύφεση λόγω πανδημίας είναι δεδομένη για τη χρονιά που πέρασε, όπως και για αυτή που έρχεται. Η Ελλάδα, ωστόσο, κατάφερε να παραμείνει στο προσκήνιο της τουριστικής αγοράς παγκοσμίως, κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Συγκεκριμένα, στις 14/12, η διαδικτυακή απονομή των βραβείων ανέδειξε την Ελλάδα ως την πιο Αγαπημένη Χώρα-Τουριστικό Προορισμό, από τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού trazeetravel.com. Ακόμη, η Ελλάδα ξεχώρισε και στην κατηγορία του Καλύτερου Γαμήλιου Προορισμού, κερδίζοντας την 2η θέση, με την Ταϊτή να παίρνει την πρωτιά και τις νήσους Cook να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης και των Leisure Life Style Awards, η Σαντορίνη διακρίνεται για 7η φορά ως το Καλύτερο Νησί στην Ευρώπη, κερδίζοντας το βραβείο Best Island in Europe.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, μίλησε για το ενθαρρυντικό σημάδι που αποτελούν οι νέες διακρίσεις για την Ελλάδα το 2021, δηλώνοντας ότι ο ΕΟΤ ήδη επεξεργάζεται σχέδιο προβολής της χώρας, με αιχμή του δόρατος το γραφείο του Οργανισμού στις ΗΠΑ, το οποίο ενισχύεται και αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο.

Στη διοργάνωση FXExpress 2020 συμπεριλήφθηκαν εκτός των Global Traveller Awards, τα 8α Leisure Life Style Awards, τα 6α βραβεία The Trazees, το 3ο Wherever Award και η Wine on the Wines Airline Wine Survey.