Πέντε μέρη στον κόσμο που θα θέλαμε να είμαστε για την παραμονή Πρωτοχρονιάς (αλλά δεν γίνεται)

parisi-protoxronia
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε καραντίνα, με απαγόρευση ταξιδιών και μετακινήσεων δεν μας είχε ξανατύχει. Παραμένουμε, λοιπόν, στη θαλπωρή του σπιτιού μας και ονειρεύομαστε όμορφα μέρη που θα μπορούσαμε να έχουμε ταξιδέψει για την Πρωτοχρονιά, σε ένα παράλληλο σύμπαν χωρίς πανδημίες και lockdown.

Παρίσι
Η Πόλη του Φωτός είναι σίγουρα μέσα στις κορυφαίες επιλογές για παραμονή Πρωτοχρονιάς, καθώς πέρα από τον ρομαντισμό που αποπνέει, γίνεται ακόμη πιο λαμπερή και εντυπωσιακή. Ο Πύργος του Άιφελ μετατρέπεται σε ένα τεράστιο light show και τα πυροτεχνήματα κατακλύζουν τον τόπο, ενώ η διάσημη λεωφόρος Champs-Élysées μεταμορφώνεται σε ένα μαζικό street party, με σαμπάνιες και ευχές. Για πιο ήσυχα, θα πηγαίναμε στη Μονμάρτη ή θα κλείναμε ένα δείπνο… εν πλω στον Σηκουάνα.

Βαρκελώνη
Στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, εκτός του ότι θα παίρναμε μια γερή δόση Αντόνι Γκαουντί μέσα από τα αξιοθέατά της όπως τον καθεδρικό ναό, τη Sagrada familia, την περίφημη πολυκατοικία Casa Milà στην Passeig de Gràcia, αλλά και το Casa Batlló, διάσημο κτίριο στο κέντρο της πόλης και ένα από τα αριστουργήματα του καταλανού αρχιτέκτονα, θα αλλάζαμε τον χρόνο με tapas, jamon και καλό ισπανικό κρασί.

Τζαμάικα
Γιατί όχι; Πρωτοχρονιά στην Καραϊβική με 30 βαθμούς Κελσίου, άφθονη reggae, ξενάγηση στο Μουσείο του Bob Marley και πολλά κοκτέιλ με ρούμι. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να μπει η νέα χρονιά;

Νέα Υόρκη
Εν μέσω πανδημίας σίγουρα οι 1 εκατομμύριο άνθρωποι που συγκεντρώνονταν κάθε χρόνο στην Times Square για την αλλαγή έτους με το περίφημο Ball Drop, φαντάζει σαν θρίλερ. Η «πόλη που δεν κοιμάται», όμως, παραμένει μια από τις πιο εντυπωσιακές και λαμπερές πόλεις για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, με το New York του Frank Sinatra να συνοδεύει την αλλαγή και τις λεωφόρους της να πλημμυρίζουν από κόσμο και αγκαλιές.

Μόσχα
Η ιστορική Κόκκινη Πλατεία της πρωτεύουσας της Ρωσίας συνθέτει ένα από τα πιο παγωμένα, αλλά ταυτόχρονα τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό στην αλλαγή του χρόνου. Συν του ότι η πόλη κρύβει τέτοια ιστορία, με τα απομεινάρια του Ψυχρού Πολέμου από τη σοβιετική εποχή, που η Πρωτοχρονιά εκεί θα ήταν μια τεράστια εμπειρία.