Πώς βλέπουν το χειμερινό ταξίδι οι Ευρωπαίοι;

taksidi-europi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Οι περισσότεροι δείχνουν να μην είναι ακόμα έτοιμοι για ταξίδι εν μέσω πανδημίας σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Με τον Covid-19 να αναστατώνει τον πλανήτη απ’ άκρη σ’ άκρη, η όρεξη για ταξίδια φαίνεται να μην είναι μεγάλη για τους Ευρωπαίους, όπως αποκαλύπτεται από την έκθεση της European Travel Comission με τίτλο “Monitoring Sentiment for Domestic and Intra-European Trave – Wave 3”.

Η έκθεση παρουσίασε τις προθέσεις των Ευρωπαίων για ταξίδι εντός Ευρώπης και είναι η 3η από τις 6 που έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι απαντήσεις συγκεντρώθηκαν από Ευρωπαίους πολίτες και δείχνουν τα εξής:

-Υπάρχει μείωση της διάθεσης για ταξίδι, με το 49,4% των Ευρωπαίων να έχουν σκοπό να ταξιδέψουν τους επόμενους 6 μήνες (πτώση 8% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση) με μόνο ένα μικρό ποσοστό (17,1%) να έχει σκοπό να ταξιδέψει μέχρι το τέλους του Ιανουαρίου 2021.

-Λόγω του Covid-19, τo 18,1% δεν κάνει στην παρούσα φάση κάποια ταξιδιωτικά πλάνα, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 17% της προηγούμενης έκθεσης.

-Το 45% των Ευρωπαίων έχει σκοπό να ξανασχεδιάσει το ταξίδι που είχε οργανώσει πριν την πανδημία, μόλις κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

-Το 38,2% των Ευρωπαίων έχει στόχο να ταξιδέψει εντός χώρας, ενώ το 37,8% θα επιλέξει μια άλλη χώρα στο επόμενο ταξίδι του.

-Παρά την επίδραση της πανδημίας στις πόλεις, τα city break είναι το πιο αγαπημένο είδος ταξιδιών στο 19,3% των συμμετεχόντων. Με τους περιορισμούς, όμως, θα είναι πρόκληση να μεταφραστεί αυτή η επιθυμία και στην πράξη.

-Οι διακοπές στη φύση και την ύπαιθρο είναι η επιθυμία του 15%, ενώ τα ταξίδια κληρονομιάς και πολιτισμού αφορούν το 14,4%. Όσοι έχουν σκοπό να ταξιδέψουν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2021, το ταξίδι στη φύση φαίνεται πιο δημοφιλές (17%).

-Το 50,8% των “early-bird” ταξιδιωτών σκοπεύει να κάνει αεροπορικό ταξίδι (σε σχέση με το 49,7% του δεύτερου κύματος), ενώ το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή (37,3%).

Δείτε την έκθεση εδώ.