Ποιες ήταν οι αγαπημένες μας αποδράσεις τη χρονιά που πέρασε;

pauliani-tsoukalas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Τα ταξίδια σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν το 2020. Προλάβαμε, ωστόσο, να αποδράσουμε εντός Ελλάδας και να απολαύσουμε τις ομορφιές της, όπως τις βιώσαμε στην πιο περίεργη χρονιά της ζωής μας, σε πέντε αγαπημένα μέρη.

Παύλιανη, το χωριό που έχει χιούμορ
Αν πρέπει να πούμε ένα πράγμα για την Παύλιανη, ένα από τα πιο ιδιαίτερα χωριά της Φωκίδας, είναι ότι έχει πολύ… χιούμορ. Σε κάθε γωνιά της, θα βρείτε μια χιουμοριστική επιγραφή, ένα σκίτσο, μια καλλιτεχνική έκφραση που δίνει ζωή ακόμη και σε ένα… ρολόι της ΔΕΗ ή δυο σωλήνες που απλώς κρέμονται στον τοίχο, χαρίζοντας απλόχερα στους επισκέπτες της, αλλά και στους ντόπιους, χαμόγελα. Γιατί πίσω από όλη αυτή την ομορφιά και ησυχία, η Παύλιανη στις πλαγιές της Οίτης κρύβει μια απροσδόκητη τρέλα που δεν γίνεται παρά να σου φτιάξει τη διάθεση. Δείτε το ταξίδι εδώ.

Κύθηρα, στο outisider των Επτανήσων
Τα Κύθηρα μοιάζουν να τα έχουν όλα: όμορφες παραλίες, κουκλίστικη Χώρα, καταρράκτες, νόστιμο φαγητό, ακόμη και δικό τους λουλούδι, το Sempre Viva που φυτρώνει μόνο εκεί και ζει για πάντα. Δεν γίνεται να επισκεφτεί κανείς τα Κύθηρα και να μην επιστρέψει σε αυτά, για να ξαναζήσει την ηρεμία και την αυθεντικότητά τους, να γνωρίσει το κάστρο, να τριγυρίσει στη Χώρα, το Καψάλι και τον Αβλέμονα και να κάνει την περίφημη εκδρομή στη Χύτρα. Δείτε το ταξίδι εδώ.

Γύθειο, με άρωμα Μάνης
Στον Λακωνικό κόλπο, κτισμένο αμφιθεατρικά στους ανατολικούς πρόποδες του αρχαίου Λαρυσίου Όρους, το Γύθειο αποτελεί μια πόλη-λιμάνι με τουριστικό χαρακτήρα, με άρωμα παραδοσιακό, αλλά και σύγχρονη χροιά, που θα σας το κρατήσει… μανιάτικο αν δεν την εξερευνήσετε. Με φόντο τη θάλασσα μπροστά και το λόφο με τα παλιά, διώροφα και τριώροφα νεοκλασικά του σπίτια πίσω, το Γύθειο είναι μια από τις στάσεις στην Πελοπόννησο που πάντα βάζουμε στο πρόγραμμά μας. Δείτε περισσότερα εδώ.

Σέριφος, η κοσμοπολίτισσα
Παρά την ιδιαιτερότητα του φετινού καλοκαιριού, η Σέριφος δεν έχασε τους πιστούς της επισκέπτες τον Αύγουστο. Το νησί των παλιών μεταλλείων, με τη Χώρα εκεί ψηλά να επιβλέπει τα πάντα, εγγυάται ειδυλλιακές βόλτες, χαλάρωση, κρυστάλλινα νερά και φυσικά… τοπικό μωσαϊκό και ρακόμελο για να πάνε τα φαρμάκεια κάτω. Δείτε την απόδραση εδώ.

Λευκάδα, με γαλάζιο φόντο
Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτεί κανείς τη Λευκάδα, ακόμη και εν μέσω Χριστουγέννων, είναι το φωσφορούχο μπλε της θάλασσάς της. Είτε μιλάμε για το Πόρτο Κατσίκι, είτε για το Κάθισμα, είτε για τις παραλίες στο Καλαμίτσι, είτε για τον Μύλο, είτε για τους Εγκρεμνούς, το τιρκουάζ της θάλασσας της Λευκάδας δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού -από τις λίγες περιπτώσεις όπου το Instagram vs Reality δεν έχει διαφορά. Πέρα από αυτό, όμως, έχει υπέροχα χωριά προς εξερεύνηση, όπως η Καρυά, η Εξάνθεια, ο Δρυμώνας, η Εγκλουβή, η Βασιλική, αλλά και περιπέτεια, αφού φημίζεται για το αλεξίπτωτο πλαγιάς, για όσους αναζητούν λίγη αδρεναλίνη. Δείτε το ταξίδι εδώ.