Mmuseumm: ένα ιδιαίτερο μουσείο στη Νέα Υόρκη

mmuseumm
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Βρίσκεται στο Μανχάταν και είναι ένα μουσείο σύγχρονης... ζωής.

Ιδρύθηκε από τον Alex Kalman και τους αδερφούς Safdie που είναι ανεξάρτητοι κινηματογραφιστές στη Νέα Υόρκη, αποτελώντας ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα, το οποίο κάνει το δικό του storytelling του σύγχρονου κόσμου.

Τα εκθέματά του προέρχονται από τη σύγχρονη ζωή, απεικονίζοντας τον κόσμο που ζούμε σήμερα και είναι ιδιαίτερο ακόμη και στο χώρο του αφού το 2012 άνοιξε η πρώτη «πτέρυγά» του σε ένα… πρώην φρεάτιο ανελκυστήρα. Η δεύτερη πτέρυγα, το Mmuseumm 2, άνοιξε το 2015 λίγο παρακάτω και είναι προσβάσιμο 24 ώρες την ημέρα από το… «ματάκι» της πόρτας.

Οι εκθέσεις του μπορεί να είναι μόνιμες ή προσωρινές και περιλαμβάνουν κυρίως καθημερινά αντικείμενα από όλο τον κόσμο. Παλιότερες εκθέσεις του, για παράδειγμα, περιλάμβαναν «Αντικείμενα που βρέθηκαν στον Ειρηνικό», «Χαρτιά που έχουν βρεθεί σε φωτοτυπικά και «Όπλα χειροτεχνίας για άμυνα». Μπορεί, όμως, να εκθέτει και καθημερινά αντικείμενα όπως ένα κουτάκι αναψυκτικού ή μια βούρτσα, ενώ έχει και συλλογή εφημερίδων.

Προς το παρόν είναι κλειστό λόγω Covid-19, αλλά μπορεί κάποιος μέσω του site να έχει ηλεκτρονική απεριόριστη πρόσβαση με 10 δολάρια για όλο το χρόνο, μαζί με δυο φίλους.