Πάμε ένα virtual ταξίδι στη Νέα Υόρκη;

nea-yorki-gefura-mprouklin
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Μήπως η Νέα Υόρκη δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζατε;

Το 2020 τελείωσε αφήνοντάς μας αρκετά… τραύματα, αλλά και την ελπίδα ότι το 2021 δεν μπορεί παρά να είναι καλύτερο. Ωστόσο η προοπτική ενός ταξιδιού, ειδικά ενός μακρινού, όπως στη Νέα Υόρκη, φαντάζει ακόμη άπιαστο όνειρο, λόγω της ανασφάλειας που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η πανδημία του Covid-19. Αν, όμως, το… λέει η ψυχή σας, μπορείτε να «τριγυρίσετε» στο Μεγάλο Μήλο, χωρίς να βάλετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο και χωρίς να πάτε μακριά, μόνο μέχρι το λάπτοπ σας.

Κάντε μια βόλτα στη Γέφυρα του Μπρούκλιν
Κάντε κλικ εδώ και κάντε έναν εικονικό περίπατο στην περίφημη Γέφυρα του Μπρούκλιν, από το Μπρούκλιν μέχρι το Μανχάταν. Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε το 2018 γι’ αυτό μην αγχωθείτε που δεν φοράει κανείς μάσκα.

Εξερευνήστε το Central Park
H Νέα Υόρκη έχει περισσότερα από 1700 πάρκα, αλλά το Central Park είναι σίγουρα το πιο ξακουστό, καταλαμβάνοντας μια τεράστια έκταση στο Μανχάταν, που θέλει ώρες για να εξερευνήσει κανείς κάθε γωνιά του. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το απολαύσετε από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του να δείτε τα #MondayMeditations, που δείχνουν υπέροχες γωνιές της φύσης στο πάρκο ή να κάνετε εικονική βόλτα μέσω του Youvisit. Εκεί θα δείτε μερικά από τα καλύτερα σημεία του πάρκου, όπως τα Strawberry Fields και Bethesda Terrace, με συνοδεία ηχητικών.

Δείτε τη Φύση στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης
Ένα από τα ομορφότερα μέρη να δείτε το θαύμα της Φύσης είναι ο Βοτανικός Κήπος της Νέας Υόρκης στο Μπρονξ. Ευτυχώς, στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρες virtual εμπειρίες γύρω από αυτόν, από ξεναγήσεις μέχρι μαθήματα βοτανολογίας και μπορείτε να τις ανακαλύψετε εδώ.

Ανακαλύψτε το παρελθόν στο Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της πόλης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μπορείτε να το επισκεφτείτε με ένα κλικ εδώ. Μπορεί να μην μπορέσετε να δείτε την Upper West Side, αλλά θα δείτε δεινόσαυρους, τις ρίζες των ανθρώπων στη Γη και πολλές ενδιαφέρουσες επιστημονικές ανακαλύψεις.

Δείτε μια παράσταση στο Broadway
Δεν γίνεται να πάτε στη Νέα Υόρκη και να μην δείτε παράσταση του Broadway –έστω και διαδικτυακά! Γίνετε συνδρομητές στο Broadway HD και δείτε μερικά από τα καλύτερα μιούζικαλ των τελευταίων ετών. Αν αναζητάτε κάτι δωρεάν, το Manhattan Theater Club σας δίνει αυτή τη δυνατότητα μέσω του Youtube.

Ακούστε τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και παρακολουθήστε συναυλίες στο Carnegie Hall
Οι φιλόμουσοι εκεί έξω, μπορούν να βρουν online συναυλίες της Φιλαρμονικής εδώ ή να μπουν και στο site του Carnegie Hall και να απολαύσουν «ζωντανές» performances. Κι αν σας αρέσει αυτό που ακούτε, μπορείτε να κάνετε και μια μικρή δωρεά.
 
Μπείτε στον Grand Central Station
Μια επίσης δυνατή εμπειρία στη Νέα Υόρκη είναι ο πανέμορφος αυτός σταθμός τρένου που έχει πρωταγωνιστήσει σε πλήθος ταινιών και σειρών. Για να τον επισκεφτείτε, κάντε κλικ εδώ και θαυμάστε τον.

Δείτε τη θέα από το Empire State Building
Για να πάρετε μια virtual γεύση από την καλύτερη θέα της πόλης, θα χρειαστεί να «ανεβείτε» στο Empire State Building και να κάνετε το 360 μοιρών virtual tour από τον 102ο όροφο του κτιρίου.

Επισκεφτείτε τα μουσεία της
Από το MoMa και το Guggenheim μέχρι το 9/11 Museum, τα περισσότερα μουσεία της πόλης βρίσκονται online, έτοιμα για περιήγηση. Ψάξτε κι εδώ.

Θαυμάστε το Άγαλμα της Ελευθερίας
Σε κανονικές συνθήκες οι τουρίστες συρρέουν στο Liberty Island για να δουν το περίφημο άγαλμα-σήμα κατατεθέν της πόλης, το Άγαλμα της Ελευθερίας. Μέχρι αυτό να ξαναγίνει πραγματικότητα, μπορείτε να το δείτε από τη ζεστασιά του καναπέ σας, με ένα κλικ εδώ.

Δείτε την Times Square (χωρίς τα πλήθη)
Ένα από τα τοπικά αστεία είναι ότι οι ντόπιοι αποφεύγουν την Times Square σαν την πανούκλα, κάτι που πλέον ισχύει πιο πολύ από ποτέ. Μπορείτε ωστόσο να κάνετε τη βόλτα σας online, με ένα κλικ εδώ.