Νησί της Ιρλανδίας… προσλαμβάνει

great-blasket-irlandia
ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Το νησί Great Blasket στα ανοιχτά της Ιρλανδίας προσλαμβάνει δύο ανθρώπους για να διαχειριστούν το café του και 4 εξοχικούς ξενώνες.

Οι ευκαιρίες στον τουρισμό, παρά το πλήγμα που έχει υποστεί λόγω κορωνοϊού, μοιάζουν ανεξάντλητες και ανοίγουν πόρτες σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Όπως στο Great Blasket, ένα νησί της Ιρλανδίας, το οποίο ζητάει… κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, το νησί θέλει δύο άτομα, ζευγάρι ή φίλους, να υποδέχονται τους επισκέπτες και να τους σερβίρουν τσάι ή καφέ από την 1η Απριλίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Όποιοι προσληφθούν, θα μείνουν δωρεάν στο νησί για να εργαστούν, αλλά θα πρέπει να ζήσουν χωρίς ρεύμα και WiFi. Οι επισκέπτες του νησιού, μάλιστα, θα πρέπει να φέρνουν το δικό τους νερό.

Οι προηγούμενοι φροντιστές ήταν οι Annie Birney και Eoin Boyle από το Δουβλίνο, οι οποίοι μάλιστα δεν το σκέφτηκαν περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα πριν κάνουν την αίτηση. Λόγω, μάλιστα, της πανδημίας δεν κατάφεραν να φτάσουν στο νησί πριν τον Ιούνιο, όπου και πραγματοποιήθηκε άρση των μέτρων. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι το νησί ήταν το σύμπαν τους, αν και οι συνθήκες είναι λίγο δύσκολες, χωρίς Wi-Fi, ρεύμα, με κρύα ντους και δυνατότητα εργασιών μόνο στο φως της ημέρας.  

Η ημέρα τους ξεκινούσε στις 9, όπου και περιποιούνταν τις αγροικίες των επισκεπτών. Το café δυστυχώς δεν δούλεψε λόγω πανδημίας, οπότε το μεσημέρι συναντούσαν ξανά τους επισκέπτες για να δουν τι χρειάζονται. Μετά τις δουλειές, πήγαιναν για κολύμπι, ποδήλατο ή απλώς χαλάρωναν με λίγο τσάι απολαμβάνοντας την ηρεμία.

Η δημοσίευση έγινε στο account του Twitter του νησιού και απ’ ό,τι φαίνεται το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αφού οι αιτήσεις ξεπέρασαν μέσα σε μια εβδομάδα τις 40 χιλιάδες.

Να σημειώσουμε ότι το νησί Great Blasket είναι το μεγαλύτερο του συμπλέγματος The Blaskets και φημίζεται για την άγρια φύση του, τους λόφους του, το πράσινο, ενώ συνδέεται με την ιρλανδική λαϊκή παράδοση και λογοτεχνία και αποτελεί τον τόπο στον οποίο μεταναστεύουν οι γκρι φώκιες στο τέλος του καλοκαιριού.